Gnojne pustule genitalne regije

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
SanjaB.
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 14, 2005 5:33 pm

Gnojne pustule genitalne regije

Post od SanjaB. »

Na otvoru vagine i na labia majora pre par dana pojavilo mi se par gnojnih pustula ubrzo nakon brijanja genitalne regije. Ja sam na svoju ruku krenula terapiju Chloramphenicolom uz prethodnu dezinfekciju ranica 3% hidrogenom.Ubrzo mi se pojavio pojacan sekret siraste konzistencije, bele boje, bez mirisa,za koji pretpostavljam da je posledica vaginalne kandidijaze.Sta mi preporucujete dalje?
Pomenula bih da vec dva meseca imam bolne odnose za koje sam nisam znala uzrok.Ne osecam nikakve tegobe u karlici. Da li su oni u nekoj vezi sa eventualnom dubljom infekcijom?
dr Presetnik
Saradnik
Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dr Presetnik »

Pretpostavka vam je najverovatnije tacna, sto se tice kandidijaze i potencijalno dublje infekcije. Gnojne pustule su posledica brijanja i najverovatnije se radi o stafilokoknom folikulitu, sto se moze resavati i Stanicid mascu. U svakom slucaju sleduje vam poseta ginekologu.
Odgovori