[b]Očno-Neurologija?[/b]

Deo foruma gde će stručni saradnici dati odgovor na sva pitanja vezana za očne bolesti, određivanje dioptrije, operativnih zahvata oka.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
nakicvlada
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 28, 2007 8:44 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

[b]Očno-Neurologija?[/b]

Post od nakicvlada »

21.04.07 primecujem smetnje u vidu desnog oka, 23.04.07 odlzim kod ocnog u dom zdravlja koj na osnovu simptoma, vid na desnom oku mi je kao kroz jaku maglu, konstatuje astigmatizam i salje me kod neurologa jer se problem javio bukvalno preko noci, naocare nikad nisam nosio i imao sam perfektan vid, neurolog na osnovnom pregledu takodje konstatuje da je sve u redu ali me salje na komplet evociranih potencijala. 26.04.07 sam zatrazio misljenje drugog doktora neurologa iz bolnice koji me je posle pregleda zakljucio da je potrebno uraditi vizuelne evocirane potencijale a ne komplet jer je sa drugim culima sve u redu. Isti dan sam uradio VEP test i na testu se pokazalo da je desno oko jako slabo. Zatim viziranje kod oftamologa gde mi je receno da to nije veliki problem iako nista nisam video, test krvi super, kardiolog super. Doktor neurolog je dao dijagnozu upala ocnog nervca i terapiju urbazonom pet dana koja je pocela 28.04.07.
ZAKLJUCAK, sve je navodno u redu a mani nije bolje vec me pucaju najacim lekovima.
PS vid i uopste zdravlje mi je uvek bilo na zavidnom nivou.
Molim Vas za brz odgovor jer sam ocajan.???????!!!!!!!![/u][/i]
Korisnikov avatar
klio
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 31, 2006 4:47 am

Post od klio »

Nemojte ocajavati,vid se uglavnom povrati posle kortikosteroidne terapije.
Ali,procitajte malo o ucestalosti i pojavi optickog neuritisa.
http://www.emedicine.com/oph/topic186.htm
Puno pozdrava!
nakicvlada
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 28, 2007 8:44 pm
Kontakt:

Post od nakicvlada »

Sad mi nimalo nije bolje jer clanak govori o povezanosti sa multiplex sklerozom.
Korisnikov avatar
klio
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 31, 2006 4:47 am

Post od klio »

Ali ne zaboravite da se multiplex skleroza neuporedivo redje javlja kod osoba muskog pola!Proverite stanje zuba-snimak ortho-pan,kao i stanje paranazalnih sinusa,odakle su moguci fokusi upale.
Pozdrav,i verujem da ce sve biti u redu!
Odgovori