Zanima me da li su svi kojima je rađena histeroskopija uzimali kontraceptivne pilule mesec dana pre intervencije? Brine me i to što sam dobila 10 dana ranije, tako da ne znam kako da se organizujem u vezi uzimanja pilula, rezultata, itd? Da li je neko radio histeroskopiju u Frontu ili u Višegradskog i kakvi su utisci.
Unapred hvala.
Histeroskopija i kontraceptivne pilule
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Avg 31, 2006 7:33 pm
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Maj 24, 2006 1:20 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Meni je rečeno da dođem 17.maja u Betaniju (iz Novog Sada sam). Dobila sam M 05.04. i od petog dana pijem kontraceptivne pilule. Imam ih još, mislim, devet. Ne znam šta da radim posle toga, da li da kupim nove i nastavim ili čekam M, ne znam kakve to veze ima sa 17im, da li da do tog dana pijem?!?! Kako si ti radila?
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Sep 02, 2006 1:31 pm
I ja sam od petog dana pila kontraceptive. Popila kutiju, sve bilo OK. Malo mi je bila frka jer ih nisam nikada koristila, i uz to jos ne volim piti tablete, ali sada znam da nema potrebe da se zbog toga stresirate.
Meni su radjene i laparoskopija i histeroskopija od jednom tako da sam ja bila u opstoj anesteziji. Ne znam kakva je procedura kada se radi samo histeroskopija.

Meni su radjene i laparoskopija i histeroskopija od jednom tako da sam ja bila u opstoj anesteziji. Ne znam kakva je procedura kada se radi samo histeroskopija.
Don't worry about the world coming to an end today, it's already tomorrow in Australia.
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... sterilitet
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... sterilitet
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Avg 31, 2006 7:33 pm
Pozdrav svima,
Ja sam čula da se i dijagnostička histeroskopija radi u opštoj anesteziji. Što se tiče stručnjaka na tom polju i ja bih volela da nađem nekog. Tako da ako neko ima pozitivna iskustva molila bih da napiše nešto.
Što se tiče pilula meni su rekli da ih uzimam od prvog dana ciklusa (skroz sam zbunjena)
Kada sam pročitala kontraindikacije pozlilo mi je i uopšte mi se ne piju.
Ako ima neki doktor da nam nešto više kaže o ovo temi.
Ja sam čula da se i dijagnostička histeroskopija radi u opštoj anesteziji. Što se tiče stručnjaka na tom polju i ja bih volela da nađem nekog. Tako da ako neko ima pozitivna iskustva molila bih da napiše nešto.
Što se tiče pilula meni su rekli da ih uzimam od prvog dana ciklusa (skroz sam zbunjena)

Ako ima neki doktor da nam nešto više kaže o ovo temi.
-
- Novi član
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Drage dame,
ja kod histeroskopije ne dajem kontraceptivne pilule, jer jedna od stvari koju želim videti je prirodno stanje sluzokože materice tzv. endometrijuma. Pod hormonskim pilulama on je "veštački" izmenjen.
U svetu se masovno histeroskopija radi u lokalnoj anesteziji, tzv. ofis histeroskopija. Pre par godina Prof Betoki iz Italije koji je izumio jedan od aparata za histeroskopiju držao je predavaje o tome ovde u Beogradu.
Što se tiče terapije kod određenih slučajeva dajemo supresivnu terapiju NPR Zoladex, Superfakt da bi smo istanjili endometrijum i lakše intervenisali tj. operisali unutar materične duplje.
Jedino razumno davanje anti bebi pilula bilo bi sinhronizacija ciklusa koji predhodi dijagnostici, radi planiranja histeroskopije.
Pozdrav Dr PeđaDj
ja kod histeroskopije ne dajem kontraceptivne pilule, jer jedna od stvari koju želim videti je prirodno stanje sluzokože materice tzv. endometrijuma. Pod hormonskim pilulama on je "veštački" izmenjen.
U svetu se masovno histeroskopija radi u lokalnoj anesteziji, tzv. ofis histeroskopija. Pre par godina Prof Betoki iz Italije koji je izumio jedan od aparata za histeroskopiju držao je predavaje o tome ovde u Beogradu.
Što se tiče terapije kod određenih slučajeva dajemo supresivnu terapiju NPR Zoladex, Superfakt da bi smo istanjili endometrijum i lakše intervenisali tj. operisali unutar materične duplje.
Jedino razumno davanje anti bebi pilula bilo bi sinhronizacija ciklusa koji predhodi dijagnostici, radi planiranja histeroskopije.
Pozdrav Dr PeđaDj
-
- Novi član