ABORTUS = NEPLODNOST??????
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Mar 10, 2007 3:53 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
ABORTUS = NEPLODNOST??????
Zdravo svima!Da li se ustvari zna razlog, zasto dolazi do steriliteta kod zena posle prvog abortusa? Molila bih nekog doktora ili nekog ko je imao iskustva sa ovim da mi odgovori na pitanje. Please! 

-
- Novi član
Meni su lekari rekli da moram da uradim abortus pre 7 godina, zbog ehinokokne ciste na jetri, vec 2 godine pokusavam da ostanem u drugom stanju, ali NIKAKO ne uspevam. Nisam od tada imala nikakve infekcije ni upale, a do trudnoce nikako da dodje. Totalno sam zapala u depresiju, neznam sta da radim, a tako zelim da imam bebu!!!! 

Mogu samo da zamislim kako ti je, ali zaista ne mislim da to ima veze sa abortusom. Ima toliko zena koje ne mogu da ostanu u drugom stanju a da nikada nije bilo abortusa, i opet toliko koje su i posle nekoliko abortusa ostale u drugom stanju. Ako vec dve godine pokusavate i nista, vreme je da krenete na preglede. Imas ovde dosta o tome, ja nemam iskustva sa lecenjem steriliteta, ali znam da mnogi ovde nazalost imaju. Puno srece!
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Feb 14, 2007 10:05 am
Re: ABORTUS = NEPLODNOST??????
Kazu da nakon tolikog vremenskog perioda nakon prekida trudnoce, moze doci do zacepljenja jajovoda.merry2410 napisao:Zdravo svima!Da li se ustvari zna razlog, zasto dolazi do steriliteta kod zena posle prvog abortusa? Molila bih nekog doktora ili nekog ko je imao iskustva sa ovim da mi odgovori na pitanje. Please!
Ukoliko vec 2 godine radis na bebi, a nema je onda idi na preglede sa suprugom, a razloga moze biti milion, ne mora da znaci da je abortus prouzrokovao neplodnost.
-
- Novi član
Hvala na ohrabrenjima. Danas smo moj suprug i ja uzeli rezultate spermograma i spermokulture. Rezultati su sledeci: SPERMOGRAM A)OSOBINE EJAKULATA Zapremina ejakulata u cm; 3 , Vrema razvodnjavanja: 15 min; Viskozitet: normalan, Ph vrednost 7. B)POKRETLJIVOST I BROJ SPERMATOZOIDA Normokineza 0% Hipokineza 5% Akineza 95% Broj u 1cm:31.250.000 u celom ejakulatu 93.75.000 Normalne forme 47, 2% Patoloske forme:glava- 12,9% Vrat - 5,0% Rep - 34%. SPERMOKULTURA Izolovane bakterije: Streptococus pneumoniae (dominantno) Enterococcus faecalis u malom broju. To bi bilo to. Inace, moj suprug ima 34 god.niti pusi niti pije, sportista je celog zivota.AKO JE NEKO UPUCEN STA ZNACE OVI REZULTATI, I DA LI JE MOGUCE IZLECENJE AKO JE OVO NESTO ALARMANTNO. MOOOLIM VAS ZA BILO KAKVU INFORMACIJU VEZANU ZA MOJ SLUCAJ!

u sustini...mozda je uzorak odstojao...nikad se ne zna. Da se bas nijedan ne krece, a 5% jedva.
... mozda bi ovo pitanje trebalo da postavite na urologiji.
pogledajte ovaj link
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=4753
pozdrav

pogledajte ovaj link
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=4753
pozdrav