ABORTUS = NEPLODNOST??????

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
merry2410
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 10, 2007 3:53 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

ABORTUS = NEPLODNOST??????

Post od merry2410 »

Zdravo svima!Da li se ustvari zna razlog, zasto dolazi do steriliteta kod zena posle prvog abortusa? Molila bih nekog doktora ili nekog ko je imao iskustva sa ovim da mi odgovori na pitanje. Please! :cry:
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Koliko ja znam, abortus ne dovodi do neplodnosti, osim ako za vreme tog zahvata nesto nije greskom osteceno ili da je doslo do infekcije koja moze da dovede to PID i posle otezanog zaceca, ali nema razloga da se posle dobro uradjenog abortusa ostane neplodan.
merry2410
Novi član
Novi član

Post od merry2410 »

Meni su lekari rekli da moram da uradim abortus pre 7 godina, zbog ehinokokne ciste na jetri, vec 2 godine pokusavam da ostanem u drugom stanju, ali NIKAKO ne uspevam. Nisam od tada imala nikakve infekcije ni upale, a do trudnoce nikako da dodje. Totalno sam zapala u depresiju, neznam sta da radim, a tako zelim da imam bebu!!!! :cry:
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Mogu samo da zamislim kako ti je, ali zaista ne mislim da to ima veze sa abortusom. Ima toliko zena koje ne mogu da ostanu u drugom stanju a da nikada nije bilo abortusa, i opet toliko koje su i posle nekoliko abortusa ostale u drugom stanju. Ako vec dve godine pokusavate i nista, vreme je da krenete na preglede. Imas ovde dosta o tome, ja nemam iskustva sa lecenjem steriliteta, ali znam da mnogi ovde nazalost imaju. Puno srece!
pospana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 14, 2007 10:05 am

Re: ABORTUS = NEPLODNOST??????

Post od pospana »

merry2410 napisao:Zdravo svima!Da li se ustvari zna razlog, zasto dolazi do steriliteta kod zena posle prvog abortusa? Molila bih nekog doktora ili nekog ko je imao iskustva sa ovim da mi odgovori na pitanje. Please! :cry:
Kazu da nakon tolikog vremenskog perioda nakon prekida trudnoce, moze doci do zacepljenja jajovoda.
Ukoliko vec 2 godine radis na bebi, a nema je onda idi na preglede sa suprugom, a razloga moze biti milion, ne mora da znaci da je abortus prouzrokovao neplodnost.
merry2410
Novi član
Novi član

Post od merry2410 »

Hvala na ohrabrenjima. Danas smo moj suprug i ja uzeli rezultate spermograma i spermokulture. Rezultati su sledeci: SPERMOGRAM A)OSOBINE EJAKULATA Zapremina ejakulata u cm; 3 , Vrema razvodnjavanja: 15 min; Viskozitet: normalan, Ph vrednost 7. B)POKRETLJIVOST I BROJ SPERMATOZOIDA Normokineza 0% Hipokineza 5% Akineza 95% Broj u 1cm:31.250.000 u celom ejakulatu 93.75.000 Normalne forme 47, 2% Patoloske forme:glava- 12,9% Vrat - 5,0% Rep - 34%. SPERMOKULTURA Izolovane bakterije: Streptococus pneumoniae (dominantno) Enterococcus faecalis u malom broju. To bi bilo to. Inace, moj suprug ima 34 god.niti pusi niti pije, sportista je celog zivota.AKO JE NEKO UPUCEN STA ZNACE OVI REZULTATI, I DA LI JE MOGUCE IZLECENJE AKO JE OVO NESTO ALARMANTNO. MOOOLIM VAS ZA BILO KAKVU INFORMACIJU VEZANU ZA MOJ SLUCAJ! :( :( :(
Jefimija
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Apr 17, 2007 2:58 pm

Post od Jefimija »

meni se cini da je problem ipak u suprugu...ali neka odgovori neko ko je strucan....
Jefimija
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Apr 17, 2007 2:58 pm

Post od Jefimija »

u sustini...mozda je uzorak odstojao...nikad se ne zna. Da se bas nijedan ne krece, a 5% jedva. :-? ... mozda bi ovo pitanje trebalo da postavite na urologiji.

pogledajte ovaj link

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=4753

pozdrav
merry2410
Novi član
Novi član

Post od merry2410 »

HVALA PUNO! POSTAVICU IPAK OVO PITANJE NEKOM UROLOGU. :P DA LI NEKO MOZDA ZNA, DA LI AKO MOJ SUPRUG IMA OVE BAKTERIJE MORA DA ZNACI DA IMAM I JA??? :cry:
Odgovori