Imam 21 godinu, prvi put koristim pilulu i doktorka mi je prepisala Mercilon, bila bih zahvalna da cujem iskustva ako je jos neko koristio.
I jos jedno pitanje: Posle kog vremena se postize potpuna zastita?
Mercilon pilula
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Feb 12, 2007 4:21 pm
Pijem Mercilon vec 2 i po godine (pre toga sam koristila Frilavon i Logest, ukupno 6 godina), nisam imala nikakve probleme do sada, ali to je individualno. Potpuna zastita bi trebalo da bude postignuta do vremena kada nacnes 2 kutiju tableta, za vreme uzimanja prve kutije preporucuje se i neka dodatna zastita.
Ono sto bih ti preporucila iz sopstvenog iskustva jeste da obavezno koristis kondom u kombinaciji sa pilulom kao zastitu od seksualno prenosivih bolesti ako nisi u dugoj monogamnoj vezi.
Ono sto bih ti preporucila iz sopstvenog iskustva jeste da obavezno koristis kondom u kombinaciji sa pilulom kao zastitu od seksualno prenosivih bolesti ako nisi u dugoj monogamnoj vezi.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Feb 12, 2007 4:21 pm
Cula sam za to, ali zaista nisam zelela da isprobavam efikasnost prvog meseca. Moja doktorka mi je rekla da prvog meseca ipak koristim dodatnu zastitu, iako na sajtu (www.mercilon.net) pise sledece:
Mercilon becomes effective as birth control after you’ve taken the pills for seven consecutive days. Until then, don’t forget to use a barrier contraceptive during sex.
Mercilon becomes effective as birth control after you’ve taken the pills for seven consecutive days. Until then, don’t forget to use a barrier contraceptive during sex.