pstoji li neka kontracepcija za one sklone trombozama

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
merry
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 16, 2007 11:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

pstoji li neka kontracepcija za one sklone trombozama

Post od merry »

imala sam vec dva puta trombozu dubokih vena.sada imam 32 god.postoji li kontracepcia za mene?
OljaA
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm

Post od OljaA »

A decu jel imaš?
Mislim da pilule nisu za tebe, ali sve ostalo može u dogovoru sa ginekologom.
Slika
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm

Post od obgyn »

Olja,
Mislim da bi bio red da skinete prefiks ispred Vaseg imena, jer niste dr i zbunjujete ljude koji se javljaju na forum, a drugo dajete im netacne savjete. Mozete da napiste svoje iskustvo sa necim, ali ne 'strucne' odgovore...
Ovo sto ste napisali za kontracepciju i zene koje su imale prethodnu trombozu nije istina.

Ne preporucuje se hormonska terapija koja sadrzi estrogen, ali se moze davati hormonska kontracepcija bazirana na progestinima, kao sto je:

1. Progestin Only Pill...Micronor, ne znam kako se zove u Srbiji,
2. Depo provera, injekcija koja sadrzi medoksiprogesteron i koja se daje svaka 3 mjeseca
3. spirala Mirena'
4. spirala Copper IUD
5. condomi
6. sterilizacija ako se zavrsili planiranje porodice ili
7. vazektomija partnera

Kao sto vidite imate mnogo opcija, a ako ste imali 2 epizode do 32. godine, potrebno je uraditi OBAVEZNO testiranje na trombofilije.
Srecno.
Pozdrav,
ObGyn
merry
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 16, 2007 11:03 pm

test sam uradila

Post od merry »

testove na trombofiliju radim na pola godine i to je ok,ali mi ginekolog ne preporucuje cak ni spiralu.da li i one sadrze odredjen nivo hormona neznam.iako imam cerku ne bih radila sebi nista trajno.ipak hvala na savetu mogu se raspitati o ovim stvarima koje ste mi predlozili.da li ste vi ginekolog ili imate slicnih iskustva?
obgyn
Stalni član
Stalni član

Post od obgyn »

Ja jesam ginekolog i akuser ali nemam licnog iskustva sa venskim trombozama, ali lijecim i brinem o pacijentima koje imaju takve probleme.

Ovo mi nije jasno...
testove na trombofiliju radim na pola godine
??? ko to vadi racuna o Vama kad radi testove na trombofilije svakih 6 mjeseci ?
i to je ok
To nije ok i potpuno je u suprotnosti sa medicinskim saznanjima.

Ja sam potpuno protiv misljenja Vaseg ginekologa, jer ono nije zasnovana na faktima nego na pretpostavci Vaseg ginekologa.
ali mi ginekolog ne preporucuje cak ni spiralu.da li i one sadrze odredjen nivo hormona
Evidence Based Medicine dokazuje ovo sto sam ja Vama preporucila. Vasa sansa da dobijete je trombozu sa spiralom je ista kao i bez nje ! kao i svim progestin preparatima.

Srecno.
Pozdrav,
ObGyn
obgyn
Stalni član
Stalni član

Post od obgyn »

Ja jesam ginekolog i akuser ali nemam licnog iskustva sa venskim trombozama, ali lijecim i brinem o pacijentima koje imaju takve probleme.

Ovo mi nije jasno...
testove na trombofiliju radim na pola godine
??? ko to vadi racuna o Vama kad radi testove na trombofilije svakih 6 mjeseci ?
i to je ok
To nije ok i potpuno je u suprotnosti sa medicinskim saznanjima.

Ja sam potpuno protiv misljenja Vaseg ginekologa, jer ono nije zasnovana na faktima nego na pretpostavci Vaseg ginekologa.
ali mi ginekolog ne preporucuje cak ni spiralu.da li i one sadrze odredjen nivo hormona
Evidence Based Medicine dokazuje ovo sto sam ja Vama preporucila. Vasa sansa da dobijete je trombozu sa spiralom je ista kao i bez nje ! kao i svim progestin preparatima.

Srecno.
Pozdrav,
ObGyn
Korisnikov avatar
jane_doe
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 04, 2005 2:08 am
Kontakt:

Post od jane_doe »

Slika

pa pa , jane_doe Slika
obgyn
Stalni član
Stalni član

Post od obgyn »

pa ne mogu ja sa dezurnim za......... da izadjem na kraj... e'm nemam taj pedigre graditeljke novih (cyber) prostora, e'm ponavljam kao vrabac u proljece, e'm sam umorna od dugog dana, e'm jos sjedim u bolnici i diktiram otpusnice...e'm trebam casu belog i malo sunca da ogrije o ovoj smrznutoj zemlji...e'm se slatko nasmija...hvala !
Pozdrav,
ObGyn
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm

Post od PedjaDj »

Draga koleginice, verovatno da merry ne radi testove na trombofiliju, već kontroliše vreme krvarenja, verovatno zbog antikoagulantne terapije koju prima, radi eventualne korekcije iste.

Slažem se u potpunosti sa vama što se tiče savetovane kontracepcije. Jedino bih Depo Proveru možda stavio kao zadnju soluciju, kad sve drugo izneveri, a pomenuo bih i ženski kondom i dijafragmu koje na žalost nisu zaživele na ovim prostorima.

Pozdrav uz jednu sličicu-razglednicu, od prošle nedelje sa ušća Save u Dunav.

Slika

Pozdrav Dr PeđaDj
Odgovori