obgyn-da li sam zakasnila i kod Vas

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
bibba
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 27, 2005 12:13 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

obgyn-da li sam zakasnila i kod Vas

Post od bibba »

Znam da ste hteli izaci iz ovog zacaranog kruga, ali ako mozete molim vas odgovorite mi.
Imam 38 godina, dete od sedam, spontani u devetoj nedelji trudnoce pre godinu i po dana. Poslednjih godina roblemi sa produzenim krvarenjem, Pre poslednje i izgubljene trudnoce pila sam ciklorpginovu dva meseca i posle dva meseca pauze zatrudnela. Posle spontanog zbog krvarenja uradjena revizija, cini se bez razloga. Par meseci uredni ciklusi, opet produzeno krvarenje i cikloproginova koju sam pila sve do pre mesec dana, tacnije godinu dana. Jednom je radjena biopsija, pre prve terapije cikloproginove.
Poslednjih meseci sam pokusavala da zatrudnim ali kako zbog godina, tako i onog sto sam iscitala ovde shvatila sam da mi nije vreme gubiti i otisla kod lekara. Verujem da bi ste mi ga i sam preporucili izuzev sto je njegova strucna oblast malo dalje od mog trenutnog problema. Radjena je folikulometrija. Kako je nesto sa mojim folikulama bilo nejasno, jesu dobri, nisu, videcemo...tanak ednometrijum i tih meseci probijanje slabog krvarenja preko cikloproginove, ukidamo hormon i posle mesec dana pauze drugi dan ciklusa stanje hormona je sledece:

TSH -1.7 ref. vrednosti 0.4-4.0
FSH- 22.9 ref. vrednosti fol.3.5-12.5
LH -18.9 ref. vrednosti fol.2.4-12.6
prolaktin 142.9 ref. vrednosti 102.0-496.0
testosteron 0.7 ref. vrednosti 0.22-2.9
Na predlog prijateljice sledeci dan nakon sto sam videla da je stanje lose uradila sam, dakle treci dan ciklusa FT4 i estradiol

FT4 - 18.0 ref. vrednosti 10.1-24.1
estradiol 79.3 ref. vrednosti 12-166

I onda odem na forum i procitam ponesto o FSH i najezim se. Verujem da me je neko trebao ranije uputiti na pretragu hormona, ali sada ...Ne treba ni da kazem da sam jako zelela dete, ali ti neredovni ciklusi, potraga za stalnim zaposlenjem i ostale gluposti su me zamajale i sada je cini mi se kasno. Jednom ste mi savetovali da uradim hormone ali je moj ginikolog rekao da bi mi svejedno prepisao cikloproginovu i da ih je nomoguce uraditi sa neredovnim ciklusima a ona ce mi svakako pomoci da lakse zatrudnim. Pokusavali smo poslednjih 4-5 meseci.
Znam da ste retko na forumu. Ne znam da li imam vise sanse. Potpuno sam u soku.
Ako mozete da mi napisete Vase misljenje puno bi mi znacilo. Ako ste umorni od ovog foruma sve jedno puno srece!

bibba
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm

Post od obgyn »

Nisam umorna od foruma, ali jesam od nekoliko ljudi koji sebicno prosetaju po ovom website, arlaucu o svom sopstvenom problemu i iznapadaju redom ova jedina dva ginekologa ( Pedju i mene ) kako smo neprofesionalni i kako ne odgovoramo svim citaocima, i kako pljujemo nase kolege nemilice kad samo kritikujemo neadekvatne metode dijagnostike i lijecenja i onda kad rijese svoje probleme...odu ne pomogavsi pri tome nikom drugom osim SEBI ! Eto te plemenitosti...dakle...jesam umorna od foruma i od svog posla, i nemam vremena a ni tolerancije a ni strpljenja, a ni potrebe, da citam da me na nekom forumu u mojoj dalekoj zemlji kojoj dadoh mnogo, kao i njenom narodu ! pljuje neki nezreli balavac sa svojom kojsinicom Milevom koja mu upravo pogleda u salicu od kafe i rece da ce da zavrsi fakultet 2010-te !...

To beshe kratak ? osvrt na gorak ukus u ustima kad se setim foruma...

Sto se tice Vas i Vaseg problema, na zalost ne mogu da Vam dam neki posebno optimistican odgovor. Nivo Vaseg FSH u dva navrata se nalazi u menopauzalnom rasponu. To govori da je broj folikula u Vasim jajnicima koji mogu da ispuste jajnu celiju je prakticno ravan nuli. Najvjerovatnije je da je uzrok Vasih produzenih krvarenja anovulatorni ciklusi, tako da Cycloproginova nema nikakvog efekta. Ako biste bakici koja ja stara 70 godina koja ima matericu, dali da pije kontraceptivne pilule, ona bi nastavila da ima krvarenje do duboke starosti, sto znaci da krvarenje samo po sebi ne znaci nista !

Zao mi je sto Vam ovo moram reci, ali sansa da ostanete trudni je vrlo, vrlo mala. IVF klinike, ako ste razmisljali o tome, ne primaju zene ciji je FSH u menopauzalnoj granici. Ono sto mozda vrijedi jeste da uradite jos jednom FSH za 2-3 mjeseca da vidite da li je nivo ponovo visok...jos se uvijke moze desiti da neki zaostali folikul pukne i oslobodi jajnu celiju i da ostanete trudni, ali sanse su kao sto rekoh veoma male.

Zelim Vam i Vasoj porodici dobro zdravlje,

ObGyn
Pozdrav,
ObGyn
bibba
Novi član
Novi član

Post od bibba »

Hvala Vam puno na odgovoru. Pre godinu i po dana sam zatrudnela bez muke, pa se nadam da ce neko iz ove moje price izvuci pouku. Malo tome su nas naucile i mame i ginekolozi, o skoli i da ne pricam.
Ukoliko se desi neko cudo, javicu Vam se. Zelim Vam puno srece u zivotu.
Bibba
Ka1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm

Post od Ka1 »

obgyn napisao:Nisam umorna od foruma, ali jesam od nekoliko ljudi koji sebicno prosetaju po ovom website, arlaucu o svom sopstvenom problemu i iznapadaju redom ova jedina dva ginekologa ( Pedju i mene ) kako smo neprofesionalni i kako ne odgovoramo svim citaocima, i kako pljujemo nase kolege nemilice kad samo kritikujemo neadekvatne metode dijagnostike i lijecenja i onda kad rijese svoje probleme...odu ne pomogavsi pri tome nikom drugom osim SEBI ! Eto te plemenitosti...dakle...jesam umorna od foruma i od svog posla, i nemam vremena a ni tolerancije a ni strpljenja, a ni potrebe, da citam da me na nekom forumu u mojoj dalekoj zemlji kojoj dadoh mnogo, kao i njenom narodu ! pljuje neki nezreli balavac sa svojom kojsinicom Milevom koja mu upravo pogleda u salicu od kafe i rece da ce da zavrsi fakultet 2010-te !...
Pa ja sam barem rekao najdirektnije sta mislim o vama, necu da zavijam u oblandu i da vam se slihtam kao vecina ostalih samo da bi ste me izlecili preko interneta, pa sto vi direktno ne kazete da govorite o meni kada to vec svi znamo? To je smesno. Ima jos ljudi koji misle isto sto i ja, u to sam uveren, ali jednostavno su takvi da nece da progovore.

Nego, mislite da cu zavrsiti faks 2010-e??? Daj Boze. More, kad' bih znao da cu tada zavrsiti, pa ja bih nastavio da studiram! :lol: E blago vama kad' vam je fakultet jedino vrednosno merilo... dzaba vama i fakultet kad' ste takvi kakvi ste... sujetni i sve ostalo...

Nego, kad' vec Pedju spomenuste... mislio sam da je reklamiranje licnih usluga strogo zabranjeno... a covek se vec u nekoliko poruka reklamira u fazonu: "Dodjite kod mene u ordinaciju, ja to radim za samo 1000 evra..." a vidim i da ostavlja svoje brojeve telefona po forumu... Molim vase strucno i cenjeno misljenje o ovome.

BTW, nije na vasem akademskom nivou da se ovde prepucavate sa mnom, ipak ste vi zena u godinama a i zivite u KANADI, pa tamo samo fin svet zivi i radi. A ja sam samo nezreli klinac... i jos zivim u Srbiji... to vam je ona mala drzava na Balkanu gde ne postoje normalni lekari... sve neki debili koji ne znaju da rade sa ulta zvukom nego samo masu sondama... stvarno sramota...
BetiBup
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Mar 06, 2007 6:08 pm

Post od BetiBup »

Ne mogu a da se ne umesam jer mi je stvarno mucno da citam sta se desava na forumu koji postoji da bi se ljudima pomoglo i dale neophodne informacije, cula tudja iskustva,nesto novo saznalo,itd. Stvarno ne znam otkad je ljubaznost postala slihtanje??? To moze samo kod nas da se tako protumaci! Dosta vise sa napadima na nekoga ko se trudi da bar nekolicini forumasa pomogne...pa nije to postovanoj (ups, sad cu bas da se uslihtam) Obgyn posao da visi na forumu i na svako pitanje daje strucne i iscrpne odgovore! To je njena dobra volja i hvala joj na tome u ime mnogih kojima je pomogla!
I zena jeste postovana i obrazovana pa sta iako je "sujetna" ( citaj:principijelna)!
strasno,strasno....odgovorila na 1000 pitanja, pomogla mnogima...e,nekome nije...odmah osuda, anatema!,,,pa ne mogu da verujem, kakvi ste vi to ljudi??? Nije ni cudo sto je zbrisala odavde...hm, ne znate nista da cenite...ma,uzas...i u pravu je Obgyn...masu nasi ginekolozi sondama ili cime vec i nemaju pojma...unistavaju tudje zivote sto iz neznanja, sto iz nemarnosti...o lenjosti i njihovoj bezosecajnosti necu ni da komentarisem!
Umesto da vam bude drago sto mozete da saznate nesto od nekoga ko ima iskustva i znanja, neko ko je imao prilike da se skoluje na vise strana i ko je dovoljno obrazovan i ima svoje zivotne i profesionalne principe, vi pljujete po njemu i trazite i najmanju sitnicu da mu zamerite, da ga oskrnavite, uprljate! Hm, bas mizerno.
bibba
Novi član
Novi član

Post od bibba »

K1, molim te da ne zloupotrebljavas moj problem i temu koju sam otvorila. Ne vidim da mozes bilo iz licnog iskustva, bilo znanjem da pomognes. Otvori lepo temu sa adekvatnm naslovom, ako je njoj uopste ovde mesto. Nemoj da se provlacis i vredjas na ovaj nacin.

Bibba
Dragana Petrovic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 08, 2006 11:44 pm

Post od Dragana Petrovic »

Molim administratora, da jednostavno ukloni odredeni post i da mozemo da nastavimo dalje sa komunikacijom. Kao edukaciju preporucujem serije ER, Uvod u anatomiju, i Doktor Haus-narocito i obavezno,Nedeljom u 22h na RTs-u i utorkom u 22h na HRT-u. Nije bitno da li je neko lep , ruzan, ljubazan ili ne, nasminkan ili ne, sujetan ili ne, bitno je samo da li je dobar lekar!!!!
nijenina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 25, 2005 7:45 pm

Post od nijenina »

potpuno se slazem, stvarno sramota.
bibba
Novi član
Novi član

Post od bibba »

Dr Obgyn,
Sa ovim gore rezultatima sam otisla kod dr Spremovic. Rekla je "Da se ne lazemo...ali, desavaju se cuda". Rekla mi je da uradim briseve na aerobe, ureaplazmu, mikoplazmu, hlamidiju, muz spermogram, hormone, pa brzo do nje da vidimo moze li se nacekati neki bolji ciklus. Predlozila je hist. i lap. valjda zbog eventualne mogucnosti da uradim neku od stimulisan metoda. (malo se razumem). NIsam stigla da uradim briseve, dobila sam, ali evo novih rezultata 3. dan ciklusa.
FSH 59,9 ( 3,5-12,59)mLU/ml
[LH 31,6 (2,4-12,6) mLU/ml[/b][/b]

Otrcim do nje, naravno kaze da je lose, zaboravimo na lap. i hist. ali nisam uradila estradiol, od silne panike i raznih saveta. Uradila sam odmah kod njih, sada druga laboratorija, i evo rezultata 4. dan ciklusa
FSH 50,8 ( 2,8-11,3)
estradiol 89,9 (0-160)[/b]

Pozvala sam je da je pitam da li joj nesto znaci ova razlika u fsh vrednostima. Rekla je da dodjem na pregled jajnika ali tek na moje jako insistiranje i molbu dodala da je estradiol visok za ovu vrednost fsh. Ja sam laik, tesko mi je priucavati sad sve ovo, nemam ni vremena , ali volela bih znati sta se tu dogadja. Da li ovo ukazuje na neku cistu mozda?(nacula). Spremam taktike u glavi, za sve varijante. Poucena iskustvom devojaka na lap i hist. bih isla u Valjevo ako bude trebalo.

Dr Obgyn, kada vam ostane da verujete u "cuda" onda ste ostavljeni sami sebi ili raznim cajevima, bioenergeticarima i vracarama. Ja sam imala dobre jajnike do skoro. Na pregledima bi mi dr MIkovic uvek primetio lepe folikule, mada tada nije to bilo u igri, bar za mene. Zatrudnela sam pre godinu i po dana i imala spontani. Nemam simptome klimaksa, bar ove sto ih citam. Nasla sam na nekom sajtu http://www.fertilitysolution.com/ pa onda na latest research pa na članak broj 9. ako budete imali volje da pogledate, gde se kako sam rezumela govori o mogucim povecanjima fsh i lh usled infekcija jajnika. Ono sto me je pratilo tokom citavog zivota jesu upale jajnika, svake zime i kosave po ovim beogradskim autobuskim stanicama.

Nije uvek lako biti optimista, narocito ako niste navikli da uz nadu sedite kod kuce. Sada me zanima ono na sto biste mi Vi mogli odgovoriti a to je kako se Vama cini ovaj estradiol i da li je pad za celih 10 kod fsh u toku jednog dana nebitan, odnosno nesto vec vidjeno. Dan pre sam bila pod jakim stresom, uz pridodatu tenziju zbog davanja hormona na analizu, a na drugom davanju izduvana kao balon i mnogo mirnija.
Cekam da mi se javite, molim Vas, jedino ako milsite da nema smisla...
Puno pozdrava od Bibbe
OljaA
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm

Post od OljaA »

Ma kakav klimaks, pa ja imam komšiku koja je 66 godište i ima sina koji početkom juna puni 2 godine i dete koje je dobila novembra 2006.
Mora da postoje tablete koje bi sredile malo te uzburkane hormone, i da, trebalo bi da postoji nešto da ponovo zatrudiš i izneseš trudnoću.
Slika
roda
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 11, 2007 10:33 am

Post od roda »

Cao svima!
Ja sam novi clan koji vec danima iscitava stranice ovog foruma.Pocela sam od starijih tema gde se nije pojavljivao taj mali covek K1.Ne mogu a da ne pitam,zasto ga ne eliminisete?To je nevaspitani kontras koji se hrani time sto nekoga nervira.Voli da izaziva paznju-nemojte mu dati vise priliku.Ako neko toliko insistira na iskrenosti-sasvim je sigurno neiskren covek,ako insistira na postenju-sasvim je sigurno neposten covek.Kod normalnih ljudi,to funkcionise drugacije.MALI COVECE-NESTANI!!!!Ljudima su potrebni pozitivni i dobronamerni.Ne zanima me tvoje misljenje-SAMO NESTANI.I....sram te bilo.......
Odgovori