Prvo da napomenem da sam bio u Africi tri meseca (vratio sam se sredinom februara).
Dijareju imam vec tri dana, povremeno imam temperaturu 37,5 i povremeno me boli glava (skoro celog prvog dana).
Stolica mi je tecna.
Danas mi se pojavilo i malo krvi u stolici.
Od prvog dana uzimam Smecta i saprosan.
Za dva dana se vracam kuci (trenutno sam u stranoj zemlji).
Sta mi preporucujete da radim?
dijareja, temperatura
Liči na amebe (zbog krvi u stolici i podatka da ste bili u Africi), mada može bilo koji enterokolitis da bude.
Čim dođete dajte koprokulturu na analizu, samo ona može da utvrdi uzročnika.
Nastavite sa tom terapijom. Ishrana: čaj, dvopek, supica iz kesice, kompot, keks. Ako vas obroci provociraju, onda možete i Orosal da koristite ili bilo koji od rastvora za oralnu rehidrataciju koji nađete, tu gde ste trenutno, da kupite. Uzimajte po jednu supenu kašiku na 5 minuta.
Sve najbolje!
Čim dođete dajte koprokulturu na analizu, samo ona može da utvrdi uzročnika.
Nastavite sa tom terapijom. Ishrana: čaj, dvopek, supica iz kesice, kompot, keks. Ako vas obroci provociraju, onda možete i Orosal da koristite ili bilo koji od rastvora za oralnu rehidrataciju koji nađete, tu gde ste trenutno, da kupite. Uzimajte po jednu supenu kašiku na 5 minuta.
Sve najbolje!
Pitanje za doktore:
Mene zanima koliko je moguce da covek "recimo navodno" zarazen amebama nosi iste u organizmu minimum mesec i po dana i da one tek sad daju te tegobe?
I ja mislim da je najbolje da odete prvo lekaru opste prakse i da mu trazite uput za koprokulturu i parazite.Ako se sumnja na amebe mislim cak da postoji i specifican test na njih,,,ali to pitajte upucenije.
Pozz
Mene zanima koliko je moguce da covek "recimo navodno" zarazen amebama nosi iste u organizmu minimum mesec i po dana i da one tek sad daju te tegobe?
I ja mislim da je najbolje da odete prvo lekaru opste prakse i da mu trazite uput za koprokulturu i parazite.Ako se sumnja na amebe mislim cak da postoji i specifican test na njih,,,ali to pitajte upucenije.
Pozz