za dr. Ivicu

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
desha70
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 16, 2006 10:40 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

za dr. Ivicu

Post od desha70 »

U decembru sam na holteru imala 9600 preskoka od toga 1476 u paru 37 sa po pet,5 bigeminije i 466 trigeminije.Rec je o komorskim tahikardijama. Od tada sam na Amiodaronu ,Presololu 1\2 0 1\4 i Ksalolu 1,0.1 (0,25). Na pocetku je bilo bolje. Nakon 3 meseca sam smanjila Amiodaron na 1|2 samo posle tri dana broj preskoka se povecao na 4000. Ponovo sam se vratila na celu tabletu i posle mesec dana tj. do danas meni nije bolje.Sta dalje mi predlazete? Plasim se daljeg koriscenja Amiodarona s obzirom na negativne efekte a toliko sam se nadala da ce mi bar on ocistiti aritmije. IMA LI SPASA ZA MENE? :cry:
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Za sada ostanite na Amiodaronu, a prebacivanje na druge antiaritmike moze da uradi samo lekar koji ima uvid u EKG, Holter i neposredni fizicki nalaz i iskustvo (strucnost) sa doziranjem tih lekova.

Ukoliko imate vise pitanja, imate moj telefon, malo sam zauzet ovih dana.

Sve najbolje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Odgovori