Imam 23 godine i oduvek sam imala nizak pritisak (kao i svi u mojoj porodici), a otkucaji srca su mi uvek oko 90/95 u min.
Interesuje me da li to treba da me brine (posebno mislim na broj otkucaja srca jer mi svi govore da je velik).
Ja se odlicno osecam, osim u retkim situacijama kada mi pritisak jos vise padne (primetila sam da mi se to uglavnom dogadja npr. kod naglih promena vremena). Inace, ponavljam, sa niskim pritiskom zivim ceo zivot i on je za mene normalan.
Dakle, interesuje me da li je broj otkucaja srca od 90-95 normalan?
Hvala unapred!
P.S. cula sam da srce ima neki odredjen broj otkucaja u zivotnom veku pa me interesuje da li to znaci da osoba sa sporijim otkucajima ima vece sanse za duzi zivot, ili to nema veze sa duzinom zivota?
Molim za strucan odgovor!
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Maj 23, 2006 5:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Evo bila sam da uradim EKG i uradjen mi je i eho srca. Doktor mi je rekao da je sve u redu a bas sam mu rekla da sam dan pre toga npr imala 118 otkucaja u min. Kada sam ga pitala zasto je to kod mene tako, on je odgovorio da imam uzak grudni kos a nizak pritisak pa verovatno zato srce brze kuca.
Inace, rekao mi je da razlog moze biti i moja kilaza i da bih trebala malo da se ugojim (visina 173cm, tezina - 51kg).
Da li je moguce da je istina to sto je on rekao?
P.S. hvala puno na dosadasnjim odgovorima!
Inace, rekao mi je da razlog moze biti i moja kilaza i da bih trebala malo da se ugojim (visina 173cm, tezina - 51kg).
Da li je moguce da je istina to sto je on rekao?
P.S. hvala puno na dosadasnjim odgovorima!