HITNO! pomozite mi molim vas!

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Mare1901
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 03, 2007 12:47 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

HITNO! pomozite mi molim vas!

Post od Mare1901 »

ja imam veliki problem i plashim se onog najgoreg!

Naime,ja imam 16 godina i pre nekoliko dana ,tacnije u subotu pocele su da krvare desni iz dvojke i trojke prilikom pranja zuba.iznad zuba stvorio se splet nekih kapilara koji je na povlacenje cetkicom krvario...pitao sam sestru i ona mi je rekla da je to najverovatnije nedostatak vitamina C i da mnogo grubo perem zube(sto je istina jer ja bas pritiskam desni i navlacim ih ali ne polako vec brzo i jako).ti kapilari iznad zuba (2,3) bi se povukli preko dana i nista se ne bi videlo sve do veceri kada ih opet masiram(desni).da napomenem da koristim svaki dan po dva puta dnevno aqua fresh za ispiranje i to dva ona poklopca po ispiranju.sutradan mi se javilo i krvarenje iz jedinice (isto su se videli kapilari).kasnije je to i pobelelo i ja sam na to stavljao propolis i to se skinulo vec sutra ujutro kada sam prao zube.sada je opet iznad dvojke i trojke ostalo malo tih kapilara i ne krvari ali ja mnooogo pazljivije perem taj deo.medutim tih kapilara jos ima i te desni me bole na dodir? ja se plasim da to nije povlacenje desni>?molim vas odgovorite mi..... :cry: :(
Lanselot
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 24, 2007 10:23 am

Post od Lanselot »

Imas gingivitis(zapaljenje desni)koje u funkciji vremena moze da predje u parodontopatiju.Verovatno ne peres zube kako treba.U stvari ne verovatno nego 100%.Cim se pojavi krvarenje desni pri pranju zuba znaci da postoji zapaljnje.Kupi cetkicu oral B(medium,35 velicina pise u malom krizicu na kutiji) i peri zube doziranim pritiskom,Gornje od gore ka secivnoj ivici,donje od dole ka gore,onako kako nicu zubi.Cetkicu postavi malo na desni i cetkaj ka zubu.Kupi konac za zube.I ne ispiraj usta toliko ,nema potrebe sa tim da se preteruje!ako imas kamenac na zubima ,uklanjaj ga sto pre!Posto si u pubertetu i hormoni prave zurku trenutno i prave burnije reakcije u ustima ,uradi ovako,poboljsaj tehniku pranja i sve ce se resiti.Zapamti onako kako se ponasas tako ce ti i biti!Mlad si i cuvaj te zube!
Mare1901
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 03, 2007 12:47 am

..

Post od Mare1901 »

hocu.bio sam kod zubara rekla mi je da mnooogo jako perem zube tj pritiskam ,,,,preporucila mi je cetkicu neku ne znam kako se zove koja je mala i mekana i prija kada se peru zubi.mnooogo sam pritiskao ali sad vec prolazi i rekla je da nije nista opasno.samo sam povredio cetkicom desni.hvala puno! 8) 8) 8)
Odgovori