Ciste na jajniku, treba mi savet!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Elena86
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 05, 2007 6:20 pm

Ciste na jajniku, treba mi savet!

Post od Elena86 »

Redovno imam ciste, nekad na levom nekad na desnom jajniku, ginekolog mi kaze da treba da pijem kontraceptivne i da je to od nervoze i pada imuniteta. Nisam dobila vec tri meseca isto zbog cisti. Zanima me koliko su opasne po zdravlje i koliko uticu na plodnost i kako da ih se resim?
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od obgyn »

Je l' ovo zasnovano na naucnim cinjenicama ili na jucerasnjem predskazanjima komsinice Mileve ( soljica od kafe ? karte ? visak ?)
to od nervoze i pada imuniteta
Niste napisali Vase pitanje kako je navedeno u ljepljivoj, pa se ne osjecam obaveznom da odgovorim.
Pozdrav,
ObGyn
Elena86
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 05, 2007 6:20 pm

Post od Elena86 »

Nisam znala da tako treba!imam 21 god.i nisam se poradjala i nisam imala abortus!u decembru sam radila papa test i on je u redu jer sam druga grupa!imala sam odliv u januaru ove godine i dali su mi progesteron,krvarenje je prestalo ali kad sam ispila progesteron opet sam prokrvarila i to je trajalo tri dana.sad imam cistu na levom jajniku!e al nisam sigurna da se zove progesteron,znam da je neki hormon!
Leptirica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 07, 2007 5:10 pm

ciste_?

Post od Leptirica »

Imam 28g , 1porodjej- 1 spontani pobacaj u II mjesecu trudnoce u oktobru prosle godine kada su mi otkrivena i ciste na oba janika ,
prije par dana bila sam ponovo na kontroli cista su porasle za oko lcm tako da je na desnom 6cm a na lijevom dvije 3,5cm i 3cm
Tegoba nema .
nalazi su mi SE 8 Ca 125 49 i on je porastao prije 3mj je bio 39 sto me buni a kako sam shvatila i mog ginekologa.
Predlagao mi je operaciju ali nije bio decidan. Da li biste mi i vi predlozili
operaciju i koju klasicnu ili laparoskopsku a ja sam cula da se to radi i punkcijom .
Molila bih ginekologe sa foruma da mi daju svoje sugestije .Napominjem da zelim trudnocu i zanima me dal li mogu da pokusam ili da prije rijesim ove ciste. Moj ginekolog mi predlaze da jos sacekam sa trudnocom , sta vi mislite.
Hvala svima
bebimins
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 12, 2006 9:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od bebimins »

Elena, molim te, promeni ginekologa... Potraži još neko mišljenje, pogotovo što obrazloženje za postojanje cisti u tvom slučaju zvuči skoro neverovatno... Ja sam laik, doduše, ali sam imala ciste koje su se povlačile i ponovno pojavljivale u kompletu sa neredovnim menstrualnim ciklusima, na kraju i sa potpunim izostankom - sve na hormonskoj bazi. Ne razumem lekara koji ti je dao da piješ progesteron, ma bilo šta, a da, pritom, nije proverio hormonsku situaciju. Da li to zaista postoji ili sam ja nešto loše protumačila? Kako god bilo, trkom kod drugog lekara koji će ti reći o čemu se zaista radi! Puno pozdrava i želim ti sreću.
Odgovori