Imam 54 godine, osecam knedlu u grlu, gusim se imam lupanje srca i nagle valunge, jako se umaram, depresivna sam. Nalazi kod kardiologa su u redu osim malo povisenog krvnog pritiska, za sta imam terapiju. Obratila sam se lekaru i uradila laboratoriju na stitnu zlezdu T3 i T4 su u redu dok je TSH, ultrasens.3.gen 6.630 a referentna vrednost je 0.300-4.000. Endokrinolog mi je uradio ultra zvuk i konstatovano je:
žlezda je normalne veličine i položaja, difuzno izmenjene strukture, pretežno redukovanog ehoa, bez nodalnih promena, aposteriorno u definisanom segmentu desnog režnja izdvaja se pseudionodulacija promera 10 mm. LGL vrata b.o.
Zaključak: Thyroiditis chr
Uradila sam TPOAb i on je 2486,90 a treba da bude manji od 60.00
Jos jedna dopuna, juce mi je doktorka dala konacan zakljucak: "sonografski hronicni tireoditis, za koji ne predlazem terapiju"
Naravno da mi nije nista objasnila, a ja se i dalje osecam lose. Zato bih volela da cujem misljenje drugog lekara.
Hvala i pozdrav,
za Dr Ivicu
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
za tiroiditis, obzirom na hormone, ne bih ni a nista ordinirao. Za valunge bih preporucio TIBOLON (Livial). A ako ima tahikardija, Propranolol, pod uslovom da nema hipotenzije i blokova na EKG snimcima.
Pozdrav!
Pozdrav!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.