četkica za zube

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
ema31
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 07, 2007 5:44 pm

četkica za zube

Post od ema31 »

U poslednje vreme je izaslo mnogo vrsta cetkica.Ima ih raznih oblika,sa gumom,bez gume,sa raznim postavama i pravcima kako stoje dlakice,savitljive...
Da li to zaista utice pri pranju zuba i sta je najbolje za normalno odrzavanje zuba?
CRAZY_HORSE
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 04, 2006 1:04 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od CRAZY_HORSE »

Normalno je da se chetkica menja posle svaka tri meseca :wink: Sam izbor chetkice je individualan i otprilike ni jedna nije za klasu bolja od prethodne. Broj vlakana, struktura samog vlakna je manje vishe ista kod svih. Dodaci koje si navela tipa postavljanja gume...ne vidim nikakvu korist. Kako obichne chetkice imaju mogucnost chishcenja samo oko 60% povrshine zuba treba koristiti konac, chachkalice ili modifikovane chetkice za bochne povrshine zuba. I ovde postoje neke norme tipa "kad" "kako" i "kod koga" treba koristiti...
Dakle da sumiram, chetkice na trzishtu su izuzetno dobre i dobre su u vashim ustima ako ih koristite ne duze od tri meseca. Plus upotreba konca, odgovarajuce paste i na pola ste puta da imate lep osmeh i zdrava usta.
Nadam se da te nisam smorio, josh sam student pa se ponasham kao na nekom ispitu :wink:
ZzzzZZzzzZZzzZZZzzzZzzzzzZZZzZZZ
ema31
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 07, 2007 5:44 pm

Post od ema31 »

posto su mi zubi podlezni kamencu i pigmentaciji(nisam pusac-to nikako!)mislila sam da cetkice sa gumom mogu da mi smanje nivo pigmentacije.informacija da se 3 meseca koriste mi je bitna i hvala na tome...
poz
Lanselot
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 24, 2007 10:23 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Lanselot »

Nema potrebe da se sa cetkicama nesto eksperimentise posebno i to da znas.Na trzistu se svasta vidja i meni je to pomalo smesno,jer ukoliko se nepravilno peru zubi ,dzaba ti cetkica sa gumom i nejednakim vlaknima razlicitih boja!Kamenac se iskljucuvo stvara na mestima gde vlakna cetkice ne dopiru dovoljno u toku pranja.Zubi ne mogu biti podlozni stvaranju kamenca sami od sebe.Najbolja je najednostavnija cetkica,jednaka duzina vlakana,medium(srednje tvrda) i Oral B,Piave su neke od firmi sa dobrim kvalitetom.Koriguj tehniku pranja u mestima gde se stvara kamenac i stvar je resena.pgotovo sto nisi pusac tim si ucinila veliku stvar za sebe.Samo tako nastavi!
Odgovori