za Dr. Ivicu

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
oljaeha
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jul 30, 2006 2:40 pm

za Dr. Ivicu

Post od oljaeha »

Interesuje me da li postoji veza izmedju pojacane maljavosti i Hasimoto tiroiditisa?Mislim da imam ozbiljan problem sa maljavoscu i jako me brine sto je iz godine u godinu sve gore.Hormoni su u granicama normale (mada sam radila analize pre pola godine).Mozda bi trebalo da odradim sve ponovo???HVALA!!!
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Ukoliko postoji veza, to je za mene novost. Mislim da u ovom trenutku e mozemo pricati o povezanosti ova dva poremecaja. Hirzutizam je slozen problem, najcesce se povezije sa sindromom policisticnih ovarijuma, ali ima i puno drugih stanja koja mogu da dovedu po poremecaja maljavosti. U korenu svega je poremecaj lucenja testosterona.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
oljaeha
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jul 30, 2006 2:40 pm

Post od oljaeha »

Da,tako sam i mislila i dobro je da je tako.Jajnici su ok,testosteron takodje....ne znam sta bi mogao biti problem!!!Hvala u svakom slucaju!
Odgovori