Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.
Molim vas da mi date savet!Pre dve godine sam operisala srce,extripatio mixoma atrii dex i unazad godinu dana problemi sa srcem su se javili u vidu tahikardije,aritmije i variranja pritiska.Do novembra 2006. bila na terapiji propafenom,pa sam prešla na sotalol koji,kako mi je rečeno na kontroli nakon holtera nema dejstvo na moje srce i planirano je da budem vraćena na punu dozu propafena.Poslednja dijagnoza mi je ADHEZIONES PERICARDIALES.PERICARDIS EXUDATIVA.TACHYARRHYTHMIA.HYPERTENSIO ARTERIALIS OSCILATORIA,a terapija je sotalol 80mg+40+40,diklofen duo 1x1,polivitaminska terapija uz Mg šumeći.Molim Vas da mi pojasnite dijagnoze i pomognete mi savetom šta i kako dalje,bez da se vrtim u krug.Inače,imam 23 godine i jako sam zabrinuta.U napred,HVALA!
Nikako ne bih smeo da na bilo koji nacin uticem na Vese lkecenje, obzirom da nemam uvid u EKG, UZ nalaze na srcu (koliko je izliv - pleuritis exudativa, do li je to Drexler izliv ili nesto drugo...) i ostale bitne podatke. Imate priraslice srcane marramice za srcani misic i aritmije koje su uglavnom normalne posle takve operacije. Propafen je lek pravog izbora, ne znam samo u kojim dozama ste ga uzimali. Varirajuca hipertenzija se moze leciti na dosta nacina. Mozete slobodno upotrebiti moj telefon, ili poslati skenirane nalaze. U svakom slucaju, verujem da ste u pravim rukama, nasi kardiohirurzi i kardiolozi su odlicni.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.