Virus - posledica angina pektoris
Virus - posledica angina pektoris
Preležala sam virusnu upalu srčanog mišića (Adeno virus) pre dva meseca, ali kao posledica mi je ostala angina pektoris. U poslednje vreme, bez obzira na gomilu lekova koje pijem, tegobe su sve veće, bolovi, probadanja i stezanja u grudima, a ne smem ni da pomislim na neki veći napor. Imam samo 39 godina,i muči me pomisao da ću ostati u ovakvom stanju, ako ne i u još gorem. Napadi se javljaju bez obzira na fizički napor. Da li ima nade da će sve biti kao pre? Napominjem da redovno uzimam terapiju, ali me je strah da negde krenem sama, jer se bojim da neće biti nekog da mi pomogne. 

Hvala na ohrabrujućem odgovoru. Angina pektoris je dokazana EKG-om i holterom. U međuvremenu se situacija pogoršala, zbog prehlade i morala sam po savetu lekara da uzmem nitroglicerin. A što se tiče angine pektoris, rekli su da je posledica virusa i da se vremenom može povući. Ali ja u to više ne verujem...Hvala na savetu, priključiću se forumu. Volela bih da mi se javi neko sa sličnim iskustvom... 

Pa, hvala na saosećaju moje dve sapatnice. Nisam ni ja znala da to može biti posledica, ali moji nalazi rađeni skoro pre bolesti, bili su sasvim nomalni, tj. imala sam srce kao konj.
Međutim, izgleda da oštećenje zavisi od toga gde virus "udari". Moji lekari se ne čude, samo ja, jer sam izgubila 5-6 kg. i osećam se kao stara osoba.
Najgori je osećaj bespomoćnosti, jer ne možeš ništa da uradiš, piješ lekove, trudiš se da na to ne misliš, ali te bolest stalno podseća...Najgore mi je kad pomislim na moje tri ćerke, žao mi je ako neću biti još dugo sa njima a one su mi sve u životu. Što se tiče vaše ponude za učešće u pomenutom forumu, pogledala sam ga i malo mi je teško da se uključim, svi se tako dobro poznajete. Želim vam sve najbolje i pišite!

nemojte tako da razmisljate...o smrti...ko kaze da necete da budete tu za svoju decu?!
moja baka je dobila anginu pektoris u Vasim godinama,pa je dozivela starost(70 godina),a da je pored svega toga imala sepsu od operacije materice(i to poodmaklu sepsu tako da joj je celog zivota sedimentacija bila trocifren broj),ogroman holesterol,operaciju karotide,slog,izvadjen bubreg i puascka pluca!
ovo sam sve navela da bih Vas ohrabrila da niste jedini i da imate Vi jos puno toga lepog da dozivite u zivotu!
pa,moja baka je ocuvala tri unuke i do kraja je bila veoma aktivna zena!
a,da!
a imala je i zakrecenje krvnih sudova u nogama skoro 95% u jednoj!a hodala je do kraja!lekari su je zvali cudo prirode!
tako GLAVU GORE i slobodno izvolite "kod nas" na temu,jer nam se stalno prikljucuju novi,a sami cete videti koliko energije cuvate u sebi!
pozdrav i cekamo Vas!
moja baka je dobila anginu pektoris u Vasim godinama,pa je dozivela starost(70 godina),a da je pored svega toga imala sepsu od operacije materice(i to poodmaklu sepsu tako da joj je celog zivota sedimentacija bila trocifren broj),ogroman holesterol,operaciju karotide,slog,izvadjen bubreg i puascka pluca!
ovo sam sve navela da bih Vas ohrabrila da niste jedini i da imate Vi jos puno toga lepog da dozivite u zivotu!
pa,moja baka je ocuvala tri unuke i do kraja je bila veoma aktivna zena!
a,da!
a imala je i zakrecenje krvnih sudova u nogama skoro 95% u jednoj!a hodala je do kraja!lekari su je zvali cudo prirode!
tako GLAVU GORE i slobodno izvolite "kod nas" na temu,jer nam se stalno prikljucuju novi,a sami cete videti koliko energije cuvate u sebi!
pozdrav i cekamo Vas!

-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
labavi napisao:Pa, hvala na saosećaju moje dve sapatnice. Nisam ni ja znala da to može biti posledica, ali moji nalazi rađeni skoro pre bolesti, bili su sasvim nomalni, tj. imala sam srce kao konj.Međutim, izgleda da oštećenje zavisi od toga gde virus "udari". Moji lekari se ne čude, samo ja, jer sam izgubila 5-6 kg. i osećam se kao stara osoba.
Najgori je osećaj bespomoćnosti, jer ne možeš ništa da uradiš, piješ lekove, trudiš se da na to ne misliš, ali te bolest stalno podseća...Najgore mi je kad pomislim na moje tri ćerke, žao mi je ako neću biti još dugo sa njima a one su mi sve u životu. Što se tiče vaše ponude za učešće u pomenutom forumu, pogledala sam ga i malo mi je teško da se uključim, svi se tako dobro poznajete. Želim vam sve najbolje i pišite!
Hej, ma sta je tesko za uklapanje??!! To ne dolazi u obzir!!

Imam iskustva sa anginom pektoris, moja mama je to dobila u svojoj 36. godini zivota, tj. tada su joj dijagnostikovali, u 37. je imala operaciju, radjen joj je dvostruki bajpas (koji na zalost nije bio uradjen kako treba

Tako da o smrti nemoj da razmisljas (mada, anginozni napad sam po sebi izaziva taj strah), ja se secam, bila sam mala, mama se svaki cas hvatala za grudni kos, i ko je sta radio, ja sam trcala da joj donesem nitroglicerin da ga stavi pod jezik.

Vazno je samo da uvek sa sobom nosis lek, stavi u tasnu (lupam sada) neku kovertu sa lekom unutra, i na koverti napisi da si srcani bolesnik i da je lek u koverti, da ga treba staviti pod jezik, i mislim da ces mozda tako, bar za pocetak uspeti da dobijes malo na sigurnosti, u smislu "sta ako mi se desi napad na ulici"???!!!
Ovo ti pise jedna panicarka

Nemoj da se stidis, nego trk na nasu temu!!

Pozdrav i sve najbolje, majja

Pošto sam poslala pruku i na vaš preporučeni forum, nisam baš sigurna u koju grupu spadam. Molim Majju ili Tarciku da pogledaju obe moje poruke (tj. poruku u forumu ansksioznost posle virusa), i da me posavetuju gde da se priključim ,jer sad imam 2 problema, i ovaj i samu anksioznost. Ali, vi mi se jako sviđate... 

i ja sam imala dve teme ovde!tahikardno bradikardni sindrom i ovu "nasu"!
mozes da postavljas pitanja i na jednoj i na drugoj temi,u zavisnosti o cemu se radi!
mada,kada se vrati DR.IVICA,on ce moci na sva tvoja pitanja da odgovara na jednoj temi..
mi ga pitamo sve sta nas interesuje i muci,i mogu ti reci da je strasan doktor i da uvek ima sluha za nase prave i one malo "izmisljene" probleme!
samo ti pisi,mi smo tu!
caos!
mozes da postavljas pitanja i na jednoj i na drugoj temi,u zavisnosti o cemu se radi!
mada,kada se vrati DR.IVICA,on ce moci na sva tvoja pitanja da odgovara na jednoj temi..
mi ga pitamo sve sta nas interesuje i muci,i mogu ti reci da je strasan doktor i da uvek ima sluha za nase prave i one malo "izmisljene" probleme!
samo ti pisi,mi smo tu!
caos!

-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Tarcika, ajde da ja otvorim privatnu oprdinaciju, a Vid a mi "nabacujete" pacijente
Nemojte tako, ima u srbiji hiljade dobrih lekara, problem je sto smo lose organizovani, pa kolege maltene nemaju kad da se zainteresuju, sve nas zajedno, i lekare i medicinske tehnicare i pacijente, pojede sistem...
Cujemo se, tek sam stigao iz Ukrajine.

Nemojte tako, ima u srbiji hiljade dobrih lekara, problem je sto smo lose organizovani, pa kolege maltene nemaju kad da se zainteresuju, sve nas zajedno, i lekare i medicinske tehnicare i pacijente, pojede sistem...
Cujemo se, tek sam stigao iz Ukrajine.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.