neka se neko smiluje...i odgovori,ako zna

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Luda Nasta
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Mar 26, 2007 11:04 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

neka se neko smiluje...i odgovori,ako zna

Post od Luda Nasta »

Koja je gornja granica Ukupnog holesterola:6,5 ili 6,2,ili manje od 5,2???
Hvala unapred,već sam opširnije postavila pitanje pod "Šta je normalno?".
c.boris
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Mar 11, 2007 10:39 pm

Post od c.boris »

Pozdrav,
recimo da je 5,2, medjutim i tu ima razlike. Ako imate jos neke faktore rizika za razvoj kardio vaskullarnih bolesti tipa, dijabetes, hipertenziju,pusite, imate visak kilograma onda je granica na 5,2,dok, ukoliko nemate nista od ovoga, moze vam se tolerisati i 6,5 pogotovo ako vam je HDL veci od 1,6. Generalno, ukupni holesterol ne vrijedi puno sam po sebi, dok je terapeutski i klinicki veoma znacajan lipidni status koji pored ukupnog holesterola podrazumjeva trigliceride, HDL,LDL Indeks ateroskleroza i LDL kvocijent.
Pozdrav
Luda Nasta
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Mar 26, 2007 11:04 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Luda Nasta »

Hvala puno na odgovoru!! To me pitanje muči već duže vreme, jer su mi svi ostali nalazi odlični(trigiceridi 0,88,glukoza 4,7)baš sam revnosna po pitanju zdravlja,a holesterol mi je 6,1. Imm probleme sa anemijom,ali izbegavam crveno meso,baš zbog holesterola. :roll: Možda je i stres faktor...? U svakom slučaju HVALA PUNO!
Odgovori