Pregled ili ne

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Difermo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 30, 2007 10:54 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Pregled ili ne

Post od Difermo »

imam 17 godina i vec dve godine imam malo ziganje ili pulsiranje na levoj strani do srca. Kao da me neko uhvati i stiska. kada sam upisivao srednju skolu rekli su mi da imam cudan rad srca i poslali me kod kardiologa. Tamo su me pitali imam li aritmije. Ja posto nisam znao sta su aritmije rekao sam ne. Rekli su mi da su to znaci zdravog srca.
Brat (blizanac) mi je pre par dana dobio koksaki virus (imao je ziganje na istom mestu). citao sam teme o tom virusu i kazu da se dobija posle pada imuniteta.
Imao sam 4-5 upale pluca. Prva je bila katastofalna (kao mali). Za zadnjih pet godina imao sam tri upale pluca (na svakih godinu dana). Sada je za mene upala kao obicna prehlada (bez temperature i drugih tegoba). Pre par meseci imao sam kontrolu (EKG i vadjenje krvi) i sve je bilo uredu. Ali ja ziganje i dalje imam.
Aktivno se bavim folklorom. Nedizem tegove. Anti-pusac sam.
Da idem na kontrolu neisplati se jer misle da dolazis po opravdanje. Prepisu ti par lekova i kuci (kao sto je bilo sa mojjim bratom). A i niko neshvata ozbiljno probleme koje ljudi imaju

-Da li postoji opasnost od necega ili je to kako kazu "boli jednog blizanca drugi oseca" (mada su za mene to gluposti).
-Da li je to zbog razvoja grudnog kosa?
-Ili mi je brat preneo virus (ako je prenosiv)?
Luda Nasta
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Mar 26, 2007 11:04 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Luda Nasta »

Ja bih na tvom mestu išla na ozbiljan pregled srca. Možda je najbolje da odeš negde po preporuci,ako treba i privatno,jer treba ući u trag tom žiganju. to hoće da se dešava i kao posledica anemije,treba i gvožđe da prekontrolišeš. verovatno nije ništa ozbiljno,ali što da razmišljaj???Pozdrav!
Odgovori