STA SADA?

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

STA SADA?

Post od ontario »

Sta sada da radim doktore?
Holesterol mi je 6,9
Trigliceridi 3,9
Krv u mokraci

Oni meni ne veruju da mi je lose,a danas mi doktor kaze imas samo 3 meseca rok da ishranom i vezbama poboljsam krv jer cu morati na tablete od kojih kaze odlazi jetra.Jetra mi je inace inflamatori i sada nemam pojma sta da radim?Kod kardiologa idem u utorak!
Jos samo cekam nalaze UZ stitne zlezde!
Koliko sam puta zavrsila u hitnoj za ovih 5 meseci,a oni stres,PA STRES!
I sta sada da kazem tim pametnjakovicima?
Molim Vas mi recite da li zbog povecanog holesterola mogu osecati bolove u prsima i probadanje u predelu srca?
Da li se zbog toga mogu osecati umorno od ujutro do navece?
VELIKI.........VELIKI .........POZDRAV.......... :P
[/b][/i][/u][/quote][/code][/list]
c.boris
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Mar 11, 2007 10:39 pm

Post od c.boris »

Pozdrav,
bicu veoma blag i reci da pod hitno moras na dijetu bez masnoca obzirom da su trigliceridi skoro 4.Obzirom da je oko 70,80% triglicerida u krvi porijeklom iz hrane,vcelike su sanse da ih dijetom vratis na normalu,odnosno ispod 1,8. Sto se tice holesterola stvari su drugacije, odnosno ovdje fali podjela holesterola na HDL i LDL da bi se vidjelo koja frakcija je povecana,odnosno smanjena. Medjutim ovdje se stvari ne bogu bas najbolje korigovati dijetom,odnosno mogu,ali je potrebno daleko vise vremena i potpuna promjena zivotnog rezima.
Krv u mokraci moze biti razlicitog porijekla, od recimo menstruacije(ukoliko ste iz nekog razloga u toku menstrucaije radili analize),a moze biti od ostecenja bubrega, uretera ili uretre, kao i od kamena ili pijeska koji je zagrebao ureter ili uretru. I ukoliko ima krvi mora pisati koliko i kakvih eritrocita ima u sedimentu.
Sve u svemu,obratite paznju na ishranu i zivotnr navike,a urin ponovite.
Pozdrav
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Hvala ti Borise puno na brzom odgovoru ja se nisam mogla ranije javiti.
Od prije 3 dana sam na strogoj dijeti,jedem ali poseban hleb i posebno meso samo ribu u vodi i belo meso i evo od cetvrtka dobijam tredmil traku tako da cu vezbati kod kuce jer vidim da drugog izbora nemam.Od tableta za sputanje holesterola odlazi jetra i to ne zelim ako ne moram.U utorak idem kod kardiologa pa cu ga pitati za SVE sto su mi vadili u krvi pa cu ti poslati.Nada se da ce mi dati!
Moj doktor opste prakse je jako zabrinut za mene i to konacno sada kada je vidio nalaze,a on me nikada nije poslao nego samo STRES,PA STRES!
Videcemo koliko je kardiolog zabrinut i sta ce on da kaze.Pisacu ti jer zelim tvoje misljenje!Krv u mokraci imam vec 2 meseca i naravno moj doktor nista.Sve to sto se otkrilo zahvaljujem mom kardiologu!
Imala sam prvi kamen u desnom bubregu od 15 godina,drugi od 22 i od tada nista.Sada sam 38 i velika je mogucnost da ga imam opet posto me cesto ziga samo taj desni bubreg.Analize mokrace ponavljam sutra jer moj doktor opet opste prakse hoce dobro da se uveri prije nego sto bilo sta preduzme.Trebam da idem na dubinsko snimanje bubrega ali sam napravila gresku i otkazala posto sam se bojala zracenja(posto sam u zadnjig 5 meseci zracena jako puno u malim razmacima).
Borise koliko vrsta ima holesterola jer ja znam za dva los i dobar.Trigliceridi su los.On je meni objasnjavo ovaj ti je nizak,a ne sme biti,ovaj ti je previsok i tako redom citao sa kompjutera!Jos mi je nesto poviseno i pojma nemam sta je jer za to nikada nisam cula znam samo da mu je bilo jako neugodno da mi objasni.Na kraju je reko ma znas to ti je kada ti prsti na nozi poplave i oteknu ali to nije kod tebe.To....nesto ti je malo poviseno ali nista strasno!Hvala ti Borise na vremenu!
Veliki pozdrav
Odgovori