Prolaps valvule mitralis i EKG

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Tara Ana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 26, 2005 11:49 pm

Prolaps valvule mitralis i EKG

Post od Tara Ana »

Postovani, da li ova dijagnoza ,udruzena sa neurocirkulatornom distonijom(puls i 150 kod doktora,a inace je 60-70),moze da da na EKG-u elevaciju ST segmenta i bol u grudima ?Pozdrav!
Dr Aleksandar
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jan 15, 2005 11:04 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Dr Aleksandar »

moze ali vrlo retko .
Tara Ana
Novi član
Novi član

Post od Tara Ana »

Hvala! Molim Vas za jos jedno pojasnjenje ! Kakav je to SINDROM X??Vidite i sami da imam problema sa srcem,elevaciju ST segmenta, prolaps VM,ali sam i preosetljiva,uzbudim se pri pregledu,PA BEZIM OD KORONAROGRAFIJE!!!Nekada imam bol npr.pri hodu uzbrdo,drugi put ne (iako pritom i nosim prilicno teske stvari u ruci). Pijem Presolol i Aspirin,a i Bensedin od 5 mg.Imam 52 god. Sta ako mi za vreme koronarografije pozli ?? Pa ja sam za vreme ultrazvuka imala puls 160 i bol u grudima!!!Posavetujte me! HVALA!!!Inace,osim prolapsa VM , na UZ je sve dobro !!
Tara Ana
Novi član
Novi član

Post od Tara Ana »

Molim Vas Dr.Aleksandre,odgovorite mi na predhodna pitanja!!Pozdrav!
Dr Aleksandar
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jan 15, 2005 11:04 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Dr Aleksandar »

Metabolicki x sindrom podrazumeva glikoznu intoleranciju,gojaznost,hipertenziju,dislipidemiju,povecanih protromboticnih i antifibrinoliticnih faktora uz predilekciju za aterosklerozno vaskularno oboljenje.Sindrom x u kardiologiji znaci anginu pektoris u odsustvu dokumentovanog koronarnog oboljenja (negativna koronarografija) a prouzrokovana je mikrovaskularnim promenama.Strah od koronarografije i ubrzan rad srca srca pri ultrazvucnom pregledu se resava medikamentozno.
Odgovori