objasnjenje nalaza

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
oggi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 25, 2006 5:19 pm

objasnjenje nalaza

Post od oggi »

Imam 28 godina, i pre tri nedelje radila sam kolposkopiju. Ovo je izvestaj koji sam danas dobila (slika).
Doktorica je rekla da je u pitanju hpv virus, i napisala mi uput za radjenje (ako sam dobro procitala) : brisa cervixa na 1)bakterije i AB, 2) hlamidije, 3)ureaplazme i 4) valjda jos neka vrsta ....plazme

Zbog losijeg rukopisa nisam u mogucnosti da procitam sta tacno pise na nalazu, i sta to tacno znaci. Molim vas za objasnjenje
Slika
Nikad nisam imala odnos bez kondoma, a poslednji je bio pre 4 meseca. Bila bih vam zahvalna kada bi mi objasnili kako sam dobila virus i koje su mi opcije i prognoze za uspesno lecenje. I kada ce biti sigurno da opet imam odnose (naravno sa kondomom)?

17.01.2006. godine sam isto radila kolposkopiju i nalaz je bio uredan.
Sto se tice drugih stvari, imam zavaljenu matericu, policisticne jajnike, urednu menstruaciju na svakih otprilike 28 dana, koja traje 7 dana (poslednja 2 vrlo malo). U januaru 2007 sam imala Enterococcus ali je to nakon pijenja amoksicilina nedelju dana sredjeno.
Inace anemicna sam od decembra 2005 godine, i uzimala sam pola godine heferol, i jos tri meseca ali samo u periodu 2 dana pre, u toku i 2 dana posle menstruacije. Par meseci je gvozdje bilo oko 17, da bih pre dva meseca otkrila da je palo na 7. Doktorica je prepisala da opet 3 meseca pijem heferol 2 dana pre, u toku i 2 dana posle menstruacije.

Unapred hvala na svakom odgovoru
baki78
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Okt 04, 2006 1:34 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od baki78 »

Humani virusi izazivaju nastanak kondiloma. Do infekcije nastaje kontaktom indirektno ili direktno.Znaci koza na kozu ili npr.bazen.
Moguca je i erozija grlica koja nastaje kod pojacanog sekreta koji nije lecen.
Dala vam je da uradite jos i mikoplazmu i hlamidiju'Mada neznam zasto kad one nemaju vze sa ovim osim ako nemate nekih dr.problema(pojacan sekret,svrab-nekad moze cak da se jave nelagodnosti i bez pojacanog sekreta).
Bolje da je uzela biopsiju i uradila HP a ne ovako na "slepo "odredila da je humani virus. :-? :o
profnr
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Feb 03, 2007 11:36 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od profnr »

Kazu da kondilome mozete dobiti i od ulozaka. "Ja samo pricam onako kako cujem. I, ako su lagali mene, i ja lazem Vas".
paki
oggi
Novi član
Novi član

Post od oggi »

Molim da, neko ko je strucan mi odgovori, da li ja imam (po ovim nalazima) HPV ili ne i sta ustvari ovaj nalaz govori.
LenaPetrov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 12, 2007 4:21 pm

Post od LenaPetrov »

Biopsiju i HP da bi odredila da li se radi o HPV-u uz PA- II?
A da to nije malo agresivno?
oggi
Novi član
Novi član

Post od oggi »

Dobro, znaci tim testovima se tacno utvrdjuje postojanje HPV-a.
A da to nije malo agresivno?
Na sta si tacno mislila?

I da li neko moze da mi protumaci sta tacno znace ovi rezultati kolposkopije?
Odgovori