MOLIM VAS, FRKA MI JE

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Jekiska
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 1:37 pm

MOLIM VAS, FRKA MI JE

Post od Jekiska »

U utorak mi je u donju levu sedmicu, koja je bila u uzasnom stanju, stavljen lek, koji valjda, ubija zivac. Stomatolog mi je rekao da dodjem za dve nedelje. Radjeno mi je pod anestezijom, malo je bolelo i zigalo kada je anestezija prosla, ali mi je covek i rekao da ce tako biti.
Ali, u cemu je problem. Juce je poceo da me boli krajnik i , uopste, desni oko zuba.Zub kao da mi pulsira, a kada skljocam zubima, zaboli. I evo, veceras, slucajno da pogledam kakav mi je zub i koliko su mi se desni upalili i vidim da mi je levi krajnik pun gnojnih cepica! Da ne spominjem da mi se danas kocio vrat i da sam malaksala...
Malo sam u panici. Koliko ima veze jedno sa drugim? Sta se dogodilo?
Da li se to krajnik.....inficirao ili sta god od intervencije na zubu ili obrnuto? Ja sam u nedelju ispila Dovicin....a sad cu morati eritromicinom da saniram ovu anginu!
Pomozite mi i recite, ima li veze jedno sa drugim!
Panicar sam...
Unapred hvala...
plasim_se
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 21, 2007 12:23 am

Post od plasim_se »

Pozdrav! I ja isto lecim sedmicu... Isto mi je stomatolog rekao da dodjem za dve nedelje, ALI vec posle dva dana zub je poceo da me boli na pritisak... Zaboleo me u subotu, moj stomatolog nije bio u gradu ja ga nazovem i on mi kaze sledece: "Ako te zub bude boleo tako da osecas neki pulsirajuci bol, kao da te kljuca nesto u zub, uzmi iglu, opali je malo na upaljac i polako iscackaj..." (e sad je on rekao sta ali ja nisam zapamtio kako se to zove, u glavnom ono sa cim je zatvorio zub, to je onako krto i belo, jezikom kad ga dodirnem imam utisak kao da dodirujem kredu ili gips).
Ne znam koliko je preporucljivo da radis bilo sta sama, ali eto pre par dana sam se i ja nasao u slicnoj situaciji (doduse, mnogo blazoj) i stomatolog mi je rekao da to uradim. Sto pre idi kod stomatologa da ti sredi taj zub, jer koliko mi je poznato, moze da se iskomplikuje i da ostanes i bez vise zuba...
Jekiska
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 1:37 pm

Post od Jekiska »

Hvala...sta god da mi neko kaze-meni znaci...mislim, ja i taj moj glupi starh...da se ne bojim, ne bih sada lecila ovaj zub!Najgore sto uvek ja samu sebe prekorevam!I obecam-nikad vise, i cim prodje bol-puj pike ne vazi! Kakva neodgovornost!!!!
Nadam se da ce to sa tvojom sedmicom biti na karju u redu! Meni je rekao zubar da ce probati da je spasi, ali, mozda mi potraje godinu dana...ma strasno! Tek sad vidim sta znaci ici na vreme...
Samo se nadam da cu se sada nauciti pameti!
Jos da se resim ove angine....pa da odahnem...
To kad ti krene............!!!!!!
Odgovori