Erozije u zeludcu i moguca pojava cira?

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
nekodaleko13
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 22, 2007 7:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Erozije u zeludcu i moguca pojava cira?

Post od nekodaleko13 »

E ovako imam 20 godina, i od 12-e godine imam hronicni gastritis!Medjuti u prethodne dve godine mi se desilo da mi se stvore eroszije u zeludcu koje krvare, i posle toga dolazi povracanje!Medjutim to se saniralo uz lekove i infuziju!
Sada me interesuje (posto sam to cula od par ljudi) da li na tim ogoljenim mestima mogu da se pojave cirevi?
Hvala unapred!!!!! :(
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

mogu
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
nekodaleko13
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 22, 2007 7:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nekodaleko13 »

Hvala sto ste mi odgovorili!E sad ja sam malo mozda dosadna ali me sve to interesuje!Posle koliko dugo cir moze da se pojavi?A Poslednje erozije sam imala pre dve godine!
Na koliko preporucujete kontrolu ukljucujuci i gastroskopiju?
Hvala vam puno,puno,puno!!!
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Ukoliko nema nikakvih pogorsanja, redovno najmanje jedna gastroskopija godisnje - dok se gastroskopski ne utvrdi da vise nema nikakvih erozija. Ako nestanu, onda dalje gastroskopije nisu neophodne... Ako nemate simptome povisenog lucenja kiseline (gorusica i slicno), niti bolove, onda su male sanse da se erozije prodube i pretvore u ulceracije. Ali, morate paziti na ishranu i izbegavati stres, ne koristiti duvan, izbegavati porevise vrucu ili previse hladnu hranu, kafe na prazan zeludac i slicno...
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Odgovori