Pomoc debelo crevo!
Pomoc debelo crevo!
Imam 27 godina, muski pol. U poslednje vreme u nekoliko navrata/par puta po nekoliko dana (pa prestane) sam primetio u stolici svetlo-crvenu krv ali u malim kolicina pri zavrsetku stolice (nekada na papiru, nekada na fekaliji jedva primetno na povrsi). Ponekad (samo ujutru) okolo na samom pocetku stolice se vidi nahvatana neka bela masa (slicno sluzi ili masti). Da li su to hemoroidi ili se mogu zabrinuti za rak debelog creva. Oduvek imam zbog brze peristaltike creva imao 2-3 stolice dnevno, uglavnom se zdravo hranim, dugo sam jeo dosta ljute hrane pa sam skoro prestao. Normalne sam tezine i slabije aktivan, ne pijem i ne pusim. Molim za hitan i precizan odgovor. Hvala puno!!!
Slucajno sam dosao na ovaj forum, jer me je zanimalo nesto o polnim bolestima. Hteo sam malo da prosetam da vidim o cemu se sve pise, tada sam naleteo na ovaj topic...
Ovo stanje koje si ti naveo sam i ja imao, pre nikih godinu dana. Bilo mi je glupo da idem kod lekara zbog toga, nego sam pratio situaciju. I u slucaju da se stanje pogorsalo otisao bih kod lekara. Imao sam neredovnu i jako cvrstu stolicu, pa sam nekoliko puta video tackice krvi na fekaliji, a i ta masa (kao neka mast) se takodje pojavljivala na fekaliji (samo kada je stolica bila bas cvrsta). Ali, sve se to smirilo, pa me zanima da li bih i ja trebao da odem kod lekara zbog toga?
Ovo stanje koje si ti naveo sam i ja imao, pre nikih godinu dana. Bilo mi je glupo da idem kod lekara zbog toga, nego sam pratio situaciju. I u slucaju da se stanje pogorsalo otisao bih kod lekara. Imao sam neredovnu i jako cvrstu stolicu, pa sam nekoliko puta video tackice krvi na fekaliji, a i ta masa (kao neka mast) se takodje pojavljivala na fekaliji (samo kada je stolica bila bas cvrsta). Ali, sve se to smirilo, pa me zanima da li bih i ja trebao da odem kod lekara zbog toga?
Nisam treba za koji dan
ono belo je zbog manje disfunkcije jetre (zove se steatoreja) ili zbog promena naciana ishrane. Krvarenje je verovatnoi hemoroidalno ili upalnog porekla ili zbog parazita i patogenih bakterija...