visok progesteron dva dana pre punkcije!??

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
bolek
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 07, 2006 11:28 pm

visok progesteron dva dana pre punkcije!??

Post od bolek »

Stanje je sledece:

37 godina, 3 neuspesne insemenacije u Kanadi, problem smanjenog broja spermatozoida i tanji endometrium. Svi ostali nalazi u redu (hormoni,hsg,sonogram..itd.)

Trenutno u postupku za prvi IVF, HMG inekcije od CD2, orgalutron od 6 dana. Endometrium popravljen na 9.3 10-tog dana ciklusa, ali neocekivani problem je : visoki progesteron 4.3 na 10-ti dan cikllusa i 17 na 11-ti dan ciklusa.
Sutra (12-ti dan ciklusa) se radi punkcija ali je odgodjen transfer zbog visokog progesterona! Dr. je danas rekao da su slabe sanse za trudnocu zbog toga i da ce transfer biti sledeceg ciklusa.

Molim vas ako mi neko moze nesto vise reci o ovom progesteronu. Nista mi nije jasno, posle transfera nas kljukaju progesteronom a sada u mom slucaju - ne valja!! :cry: Ultrazvuk je danas bio u redu, ima dosta folikula.
bolek
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 07, 2006 11:28 pm

Post od bolek »

Zaboravila sam da napisem da je vodeci folikul ~3.0; izgleda kao da je doslo do povecanja progesterona posle ovulacije iako sam tek nocas primila HCG i sutra je punkcija.
Odgovori