Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
mozda je pitanje malo glupo, ali... bila bih zahvalna da mi bilo ko odgovori.
sa deckom sam spavala prvi put pre dva meseca. od tada smo imali seksualne odnose jos jedno 4,5 puta. stvar je u tome sto dosad nisam krvarila. da li je to normalno, da li do toga mora da dodje, i da li to znaci da sam jos uvek nevina?
ni ja isto nisam krvarila, mada sam cula da je to sve ok, neke djevojke prokrvare, neke ne, ali zasto je to bas tako, i sta je uzrok tome, to ne znam, voljela bi ako neko o tome nesto zna da odgovori!
Himen je manje ili više elastična opna koja manje ili više pokriva ulaz u vaginu. Kod prvog seksualnog odnosa on se rastegne i tom prilikom obično dođe do pucanja pa odatle bol i krv. Međutim kod nekih devojaka je elastičniji pa nema krvarenja a često ni bolova. Znači zavisi od osobe do osobe.
Moguce je da ti se dogodilo da je himen pukao nesto ranije, u slucaju da te je decko, pre nego sto ste poceli sa seksualnim odnosima, zadovoljavao prstima ili sl. Znam da zvuci malo smesno, ali meni se tako dogodilo.. I uopste nije bolelo.. Tako da ja nisam krvarila tokom prvog seksualnog odnosa..
Interesantno je da sam ja imala jake bolove, ali uopšte nisam krvarila. Bolovi su se nastavili i kasnije, ali svaki sledeći put manjeg intenziteta, da bi vremenom sasvim nestali. Moram priznati da u početku nisam bila opuštena, pa je verovatno bol uzrok toga.