hiperbaricna komora

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
nada1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 24, 2007 5:43 pm

hiperbaricna komora

Post od nada1 »

Molila bih dr Pedju ili nekoga ko je upucen, da mi da svoje misljenje o tretmanima u hiperbaricnoj komori.
Naime, pre oko mesec dana radjena mi je laparaskopija kojom je utvrdjeno da su mi oba jajovoda neprohodna (imam 30 godina), pa mi je savetovana vantelesna oplodnja. Obzirom da sam cula za pozitivno iskustvo koriscenja tretmana u hiperbaricnoj komori, volela bih da znam da li bi vredelo probati pre vantelesne.
Hvala unapred!!
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od PedjaDj »

Nažalost tretman u hiperbaričnoj komori neće vam "otvoriti kanale" ukoliko su oni zaista začepljeni!
Oksigenacija u hiperbaričnoj komori ubrzava oslobađanje slobodnih radikala, te je pitanje koliko sve to može da pomogne u lečenju steriliteta. Za sada postoje samo eksperimentalni pokušaji na polju primene HBM u tretmanu steriliteta.

Pozdrav Dr PeđaDj
komsinica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 11, 2007 2:38 pm

Post od komsinica »

Moja topla preporuka
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od PedjaDj »

Draga komšinice skuvajte kafu pa da proćaskamo o oslobađanju slobodnih radikala kod pojačane oksigenacije u HB komori. :wink:
Za sada se tretman u hiperbaričnoj komori kod steriliteta sporadično ispituje, a kao što rekoh neće otvoriti zapušene jajovode!
Ne treba gubiti vreme na neproverene metode i terapiju, a eventualno ih treba koristiti kod "beznadežnih" slučajeva, kada su sve druge priznate metode iscrpljene.

Pozdrav Dr PeđaDj
Odgovori