UPOMOC

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Dgras
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 13, 2007 2:21 am

UPOMOC

Post od Dgras »

Molim Vas da mi odgovorite...

Radio sam svakakve analize krvi i sve mi je ok i kako treba..

Ono sto je poviseno je crp 10.2

Zanima me da li je moguce da se kod mene radi o koksakiju a imam sledece probleme:
Malaksalosto
Slabost
Zamor
Osecaj da ne mogu da udahnem koliko mi je potrebno
Uvece kad legnem da spavam srce pocne da kuca kao poludelo i imam osecaj kao da me neko stipa za srce
povremeni bolovi u predelu stomaka i glavobolje...

Zanima me jos zna li ko moze li koksaki da izazove povisene transaminaze i moze li da postoji ja za 4 meseca pretraga ne nadjoh nista sta mi je a uradih sve zivo da napomenem da sam imao temperature ali jako retko....

Unapred hvala na odgovorima..........
lana radic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 10, 2006 3:36 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od lana radic »

Mene su doktori godinu dana govorili da mi je sve na psihičkoj bazi a imala sam simptome kao i ti. U hitnu sam išla mesečno bar jednom dok nisam sama otišla kod kardiologa i uzela uput za torlak. Ispostavilo se da imam koksaki virus.

Moj ti je savet- Pravac kod kardiologa i zraži uput za Torlak.
c.boris
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Mar 11, 2007 10:39 pm

Post od c.boris »

Pozdrav,
nisam pametan sta da ti svajetujem, obzirom na simptome i povisen crp.Crp je protein akutne zapaljenske faze i najcesce je povisen kao odgovor na upalu razlicitim mikroorganizmima,ali je pracen i ubrzanjem sedimentacije kao i porastom vrijednosti fibrinogena. Naravno, ova vrijednos od 10 nije alarmantna,ali moze biti preduslov da povedes racuna o svom zdravlju. Kako ti je vec savjetovano, ne bi bilo zgoreg da odes kod kardiologa,a on ce ti poslije pregleda, ureadjenog ekg-a i ,mozda, eho-a, savjetovati sta dalje. Ukoliko posumnja na koksaki savjetova ce ti se Ig G i IG M, od koji je IG M daleko ynacajniji jer je odraz trenutne infekcije.
Nista od ovog nije alarmantno i nemoj panicariti, neko polako i smireno kod kardiologa.
Pozdrav
Dgras
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 13, 2007 2:21 am

Post od Dgras »

Radio sam ekg vise puta i radio sam eho srca i tu je sve ok.

Da li i pored ta dva pregleda koksaki moze da bude u pitanju.
Da li se on provali na ekg i eho ili samo analizom krvi?

Hvala na odgovorima svima.
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

moje nestrucno misljenje(samo sam imala koksaki):
koksaki,kao virus,moze da se utvrdi samo putem krvi,a posledice i ako ih je ostavio na srcu putem EKG-a i UZ srca.

tako da ako je sve u redu kod kardiologa proveri koksaki vadjenjem krvi na Torlaku.

pozdrav! :wink:
c.boris
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Mar 11, 2007 10:39 pm

Post od c.boris »

Pozdrav,
koksaki virus se detektuje nekom od tehnika iz seruma,odnosno krvi. Cesto se traze i IG G i IG M, mada je IG M znacajniji,posto ocituje trenutnu infekciju.IG G samo znaci da si nekada bio u konatktu sa koksaki virusom.U svakom slucaju, obzirom da nema promjena u ekg-u i na eho-u, virus,ukoliko postoji,nije napao miokard. Medjutim,ukoliko virus postoji, preporucuje se odmor, polivitaminska terapija i stanja bez fizickog naprezanja, sve dok ne prodje akutan faza. Iz tog razloga se savjetuje testiranje na koksaki virus.
Pozdrav
Odgovori