Pozdrav,
inace cijeli zivot imam problema sa kilogramima,ali u posljednje vrijeme tj ove zime sam se bas udebljala,tako da se sada mogu svrstati U debele ljude.
Moj problem je sljedeci: Nikad mi menstruacije nisu bile redovne. Uglavnom mi jedan mjesec 'preskoci' , rijetko da dobijem dva mjeseca zaredom. Medjutim sada nisam dobila vec tri mjeseca (trudnoca se iskljucuje). Mozete mi reci ima li to veze sa kilogramima? Ako omrsavim hoce li se to samo vratiti u 'normalu' ili ipak trebam neke tablete piti?
Unaprijed hvala!
Debljina i (ne)redovni menstrualni ciklus
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 2:42 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Debljina...
Imala sam do skoro isti problem, dobila sam jako puno na kilazi sto je dovelo do izostanka ovulacija, tako da sam u jednom trenutku dogurala i do 100kg, a visoka sam 172cm. Dobijala sam na 3-4 meseca uzasno bolne i obilne menstruacije. Moj ginekolog me je posavetovao da odem kod nutricioniste za dijetu, posto sam pozelela i bebu.
Posle mesec dana dijete koja pri tom nije uopste teska a koju mi je prema mojim analizama krvi i mokrace prepisala lekarka skinula sam 6.5kg i dobila menstruaciju na vreme, posle 3 meseca se ciklus sam ustalio bez uzimanja ikakvih lekova, sad ocekujem 2 bebe i na ulazu sam u 7 mesec trudnoce, dobila sam 8kg, naravno jos uvek sam pod kontrolom nutricioniste i lekara.
Pokusaj da odes u zavod za higijenu sa uputom lekara opste prakse kako bi te posavetovali, a bilo bi dobro ako imas i svog stalnog ginekologa da i sa njim porazgovaras o tom problemu. Za lekove nikad nije kasno
Posle mesec dana dijete koja pri tom nije uopste teska a koju mi je prema mojim analizama krvi i mokrace prepisala lekarka skinula sam 6.5kg i dobila menstruaciju na vreme, posle 3 meseca se ciklus sam ustalio bez uzimanja ikakvih lekova, sad ocekujem 2 bebe i na ulazu sam u 7 mesec trudnoce, dobila sam 8kg, naravno jos uvek sam pod kontrolom nutricioniste i lekara.
Pokusaj da odes u zavod za higijenu sa uputom lekara opste prakse kako bi te posavetovali, a bilo bi dobro ako imas i svog stalnog ginekologa da i sa njim porazgovaras o tom problemu. Za lekove nikad nije kasno