Sterilitet?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
merry2410
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 10, 2007 3:53 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Sterilitet?

Post od merry2410 »

Pozdrav svima!
imam 27 godina i vec skoro 2 godine pokusavam da ostanem u drugom stanju, ali bez uspeha. Pre 6 - 7 godina sam ostala u drugom stanju, ali po predlogu lekara, morala sam da izvrsim abortus, jer sam na jetri imala veliku ehinokoknu cistu, koju sam iste godine i operisala. Kada sam izvrsila abortus, lekari su me uveravali da je sve u redu i da cu moci da imam bebu. Ali to se ne desava. Kod svog ginekologa sam izvrsila preglede: Hexagon chlamydia test(negativno), cervikalni bris na genitalne mikoplazme (Micoplasma IST: NEGATIVNO), vaginalni sekret ( II - grupa), cervikalni bris ( izolovana je fizioloska mikroflora), kao i progesteron ( 42.30 nmol/1). Na ultra - zvucnom pregledu doktorka je ustanovila da su jajnici, kao i materica normalne velicine bez cisti. Menstruaciju dobijam UVEK na vreme i to na 26 - 28 dana. Nakon 16. dana ciklusa i to u poslednje 2 godine, osecam tup - neizdrzivi bol u nogama koji krece od butina pa se spusta do listova. Ali to se bukvalno desava svakog meseca u isto vreme i traje po 3 - 4 dana. Da li to moze da ima veze sa ginekoloske strane ili ne? I da li je moguce da nakon prvog abortusa opet ostanem u drugom stanju? Sta dalje da radim? AKO IMA NEKOG DA JE IMAO OVAKAV SLUČAJ, ILI DA JE ČUO NEŠTO VEZANO ZA OVAJ MOJ PROBLEM - MOLIM VAS POMOZITE!!!javascript:emoticon(':cry:')
javascript:emoticon(':cry:')
Gandra
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jun 02, 2006 9:32 am

Post od Gandra »

Ako si samo ove stvari uradila od analiza to je jako nedovoljno.Prvo spermogram i spermokultura partnera,obavezno!!! S obzirom da si imala jedan prekid trudnoce moralo bi da se uradi HSG, odnosno najbolje bi bilo da konsultujes ginekologa koji se usko bavi lecenjem steriliteta.Sve najbolje!!!
komsinica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 11, 2007 2:38 pm

Post od komsinica »

Pravac kod doktora :-)
merry2410
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 10, 2007 3:53 pm

Post od merry2410 »

Hvala puno! Uradicemo te testove, mada kod mene u gradu lekari i nisu nesto zainteresovani za ovakve slucajeve kao sto je moj. Ako neko ima preporuku za nekog ginekologa ko bi imao sluha za problem pacijenta, a ne da ga samo "lagano" otkace - molim vas, preporucite mi da bih pocela da resavam ovaj moj problem, jer ne mogu vise da cekam. :)
OljaA
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm

Post od OljaA »

Šta je HSG?
Čula sam više puta za to ali ne znam šta se tu ispituje?
Odgovori