Cervicitis

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
m13
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 5:52 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Cervicitis

Post od m13 »

Imam 25 godina i studentkinja sam. Prvu menstruaciju imala sam sa 11 godina, od tada su redovne na 31 dan. Nisam bila u trudnoci do sada i u vezi sam sa svoji momkom 7 i po godina.

Na redovnom pregledu dobila sam sledeci nalaz:

Kolposkopski: epitel PVU plocastoslojevit SCH pozitivan, sa znacima cervicita.

Spoljasnja genitalija b.o. U vagini oskudna sekrecija vaginaprolazna za dva pp. elasticnih zidova slobodnih svodova. grlic materice dug 2cm. Cvrst pokretljiv neosetljiv. Uterus u AVF normalnog oblika i velicine, glatke povrsine. Adneksa: obosrtano slobodna neosetljiva. Parametrija b.o.

Postavljena dijagnoza: Cervicitis chr.

Terapija: Ciprocinal tbl 5 dana i Betadine vag. 7 dana. 3 puta sa razmakom od mesec dana.

Nakon toga dobila sam rezultate PAP testa i VS-a, gde su i jedan i drugi II grupa.

Moje pitanje: Da li je ovakva terapija odovarajuca uzevshi u obzir da nije uzet cervikalni bris i da li je on potreban u ovakvom sluchaju?

Izvinjavam se na eventualnoj preopshirnosti i unapred se zahvaljujem na odgovoru.

Pozdrav!
komsinica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 11, 2007 2:38 pm

Post od komsinica »

Obratite se dervatovenerologu ili ginekologu.
m13
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 5:52 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od m13 »

Ne.
Odgovori