Poštovani doktore,
Najljepše Vas molim za objašnjenje sljedećeg nalaza:
Stanje nakon aorto-femoralnog bypass-a levo:
AFS je prohodna do Hunterovog kanala sa multiplim anularnim tubularnim i ekscentričnim stenozama
Okluzija u Hunterovom kanalu duga je oko 7 cm
Poplitealna arterija difuzno iregularnih kontura, suženog lumena, sa izraženijom tubularnom stenozom na početnom delu
Sve tri kruralne arterije su tubularno stenozirane na račvi
Moguće je da je ATA okludirana sa razvijenim kolateralom
Kruralne arterije se sa mestimičnim prekidima prate do distalnog segmenta krurisa
Nalaz je od 13.02.2007. god. Prije toga je mom ocu 02.02. uradjena Amputatio TMT pedis l. sin, nakon koje se pogoršava stanje ishemije rane (zbog infekcije). Nakon toga je 16.02. uradjen bypass femorotibialis popl.autovenosum l. sin, četvrtog postoperativnog dana dolazi do tromboze venskog grafta, te mu. 21.02. rade Amputatio femoris l. sin
27.02. je otpušten kući, u "dobrom opštem stanju", rana suva, zarasta per primam, bez previjanja do kontrole. Nakon završetka hirurškog tretmana, da se javi fizijatru radi uključivanja u proces protetizacije.
Ono što me interesuje je koliko je amputacija riješila gore navedene probleme iz nalaza i može li moj otac očekivati potpuni oporavak. Napominjem da ima diabetes mellitus (pod kontrolom upotrebom insulina)i da mu u prethodnom periodu niko nije pregledao desnu nogu da se utvrdi ima li i tamo oštećenja.
Najljepše Vam hvala! Puno znači kad ti neko objasni ono što ti tvoj doktor kaže "u rukavicama", pa ne znaš šta tačno da očekuješ.
Molba za dr. Ivicu
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Diabeta
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Niste morali bas ovako direktno, za mene, mogao je i neki drugi kolega, jer ja sam po sili prirode povremeno odsutan - evo, bas sad imam malu upalu pluca...
Da budem sto kraci: nalaz koji ste opisali je doslovno odsecen, sve sto je tu opisano 13. februara je amputirano 21. februara. Nadam se da ce uraditi doppler druge noge i da je stanje na racvi ilijacnih arterija dobro. Ako otac nije previse star i ako psihicki dobro podnese sve, srce izdrzi napore operacije i rehabilitacije, secer se dobro regulise i krv bude uredna u smislu kolicine masnoca itd. - potpuni oporavak je moguc. Imam par pacijenata sa amputacijom iznad kolena, dobro se drze.

Da budem sto kraci: nalaz koji ste opisali je doslovno odsecen, sve sto je tu opisano 13. februara je amputirano 21. februara. Nadam se da ce uraditi doppler druge noge i da je stanje na racvi ilijacnih arterija dobro. Ako otac nije previse star i ako psihicki dobro podnese sve, srce izdrzi napore operacije i rehabilitacije, secer se dobro regulise i krv bude uredna u smislu kolicine masnoca itd. - potpuni oporavak je moguc. Imam par pacijenata sa amputacijom iznad kolena, dobro se drze.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Feb 06, 2007 5:40 pm
RE:
Želim Vam brz oporavak i mnogo Vam hvala na odgovoru, uprkos tome što se ne osjećate dobro. U pravu ste, nisam morala baš Vas "prozivati", ali nekako mi se čini da se Vama najčešće obraćaju, bar koliko sam ja "čačkala" po ovom forumu.
Mnogo pozdrava i sve najbolje!!!

Mnogo pozdrava i sve najbolje!!!