Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Haj
radila sam UZ u 18 i 24 nedelji , oba puta mi je receno da beba po tezini i BPD ide napred nekih 2 nedelje, pa me zanima da li je to neki znak da nesto nije ok ili je beba jednostavno krupna?
mozda je malo glupkasto pitanje al nekako me zabrinjava d
Draga Vesna,
napišite kada je bio prvi dan poslednje menstruacije, da li su iste redovne, na koliko dana dobijate?
Da li ste vi i suprug krupni?
Koliko ste vas dvoje bili teški na rođenju?
Dali u vašoj familiji ima dijabetičara?
Ostale mere sem BPD, jako je važno i datum kada ste ih radili.
e ovako
21.09.2006 zadnja menstruacija,redovne na 28 dan dobijam, moja visina je 177cm teska 70 kg pre trudnoce (sada 75 kg), muz 183 cm tezak 70kg
pri rodjenju ja sam imala oko 3,5 kg duzina 52 cm, a muz negde oko 3kg
niko nije u porodice ni sa moje ni sa njegove strane dijabeticar
zadnji UZ 03.03.2007
BPD 5.92 cm
HC 22.12 cm
TAD 6.45 cm
AC 19.92 cm
FTA 31.58 cm
FL 4.41 cm
TEZINA BEBE 707 GR ( to mi je receno ) a na izvestaju stoji
EFWHadlock2 707 gr
fetal hr 146
i na kraju pise: Posteljica na zadnjem zidu, normalno usadjena.Uredna fetalna dinamika.Normalna kolicina plodove vode
. Krvna slika, secer, urin ok
Draga Vesna,
sada je mnogo lakše da vam odgovorim.
Vaša beba u potpuno veličinom odgovara tzv.amenoreji tj. menstrualnoj starosti. Neznam odakle vašem dr da je beba dve nedelje veća od očekivane veličine.
Amenoraja na dan vašeg UZ pregleda je 23 nedelja i 2 dana, a očekivane mere za 24 nedelju (+5 dana) su BPD-6,1cm FL-4,4cm AC-19,8cm HC-22,5cm itd... Tako da nema odstupanja, za sada vaša beba je normalno razvijena te ne morate da brinete.