Sinusi i oteko zub. Potrebna intervencija ?

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
fluid
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 14, 2005 8:34 pm

Sinusi i oteko zub. Potrebna intervencija ?

Post od fluid »

Moja devojka je bila kod zubara danas i rekao joj je da mora da ide na hirusku intervenciju.

Imala je otok (i jos malo ima) cetvorke gornje i pila je pentraksil i himoral forte. Kaze kad se spusti otok da ide na stomatoloski fakultet da joj to odrade. Moguce je , po njegovim recima da su zub i sinus "ustpostavili komunikaciju" i da ce morati da joj (valjda) isecu sinus, a zub sigurno vade.

Interesuje me koliko je opasno ovo, da li je lokalna anestezija i da li se ostaje u bolnici ?
fred
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 1:37 pm

nije strasno

Post od fred »

Gornja cetvorka je vrlo retko u vezi sa sinusom,tako da je u pitanju verovatno neki akutni,zapaljenski proces,koji je sa vrha korena otisao u kost pa ce biti uklonjen iz kosti,zajedno sa vrhom korena tog zuba.Pa cak i da je u pitanju ono sto je doktor pretpostavio( a verovatno nije ),intervencija je SIGURNO u lokalnoj anesteziji,traje 30-45 min. i pacijent se otpusta kuci uz obaveznu terapiju i kontrolu vec sutradan.Bezbolno je i nista strasno.
fluid
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 14, 2005 8:34 pm

Post od fluid »

Hvala na odgovoru, sada mi je malo lakse :lol:
Odgovori