a negativ
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Feb 22, 2005 2:23 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
a negativ
Imam 24 god. Pre 4 meseca sam imala abortus, trudnoca je bila jako mala oko 3 nedelje. Sve se zavrsilo dobro. Medjutim, nedavno sam saznala da sam A negativ krvna grupa, a doktor koji mi je radio abortus nije spominjao nikakav rogam jer je trudnoca mala. Zanima me da li to moze lose da utice lose na moju sledecu trudnocu i sta da radim ako mi se (ne daj boze) pojave antitela kad ostanem trudna?
-
- Saradnik
- Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Senzibilizacija
Uz duzno postovanje doktorki, ovaj savjet koji ste dali ovoj pacijentkinji je potpuno pogresan...prvo ne znamo kada je bila njena poslednja menstruacija...pretpostavljam da kad kaze 'trudnoca je bila mala 3 nedjelje,..i dr koji mi je radio abortu'...da se radi o trudnoci od 7 nedjelja racunajuci od 1.dana poslednje menstruacije...svuda u svijetu, a i u Beogradu, bar su mene tako ucili na GAK-u se kod zena koje su Rh negativne daje Rhogam, poslije kiretaze i u 1.trimestru, i obicno se daje 150micrograma, IM, jedanput...da bi se izbjegla senzibilizacija, koja kada se jednom javi, nema lijeka, nego obicna trudnoca i svaka slijedeca postaje visokorizicna trudnoca...dakle za sve pacijentinje koje su Rh neg. davanje Rhogama je OBAVEZNA STANDARDNA TERAPIJA.
Pozdrav
Pozdrav
Da zaista neverovatno,radjen abortus,a niste znali koja ste krvna grupa!!!!!!!!!!!!
Zaista ne mogu da poverujem u to,gde su vam radili intervenciju????
Koliko se secam,a secam se,i nas su uchili da je primanje RHogama obavezno,u sluchaju Rh- krvne gr. bez obzira u kom dobu je abortus izvrshen!Mada svako od asistenata i prof. ima razlichita mishljenja.
Zaista ne mogu da poverujem u to,gde su vam radili intervenciju????
Koliko se secam,a secam se,i nas su uchili da je primanje RHogama obavezno,u sluchaju Rh- krvne gr. bez obzira u kom dobu je abortus izvrshen!Mada svako od asistenata i prof. ima razlichita mishljenja.