rascep
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Feb 24, 2007 11:40 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Rodjen sam 79 godine. Imao sam do sada 6 operacije koje su izvrsene na VMA u Beogradu. Što se tiče operacija i posla koji je urađen sve je OK. Dosuse sad mi se pojavila jedna manja fistula, ali sam isao na pregled (opet na VMA) i lekar mi je rekao da to nije neki problem i da ce on to ispraviti. Operacija mi je zakazana tek za kasno leto ili jesen. Posto prvo zbog mojih pa onda i njegovih obaveza ne moze da bude ranije. Problem je međutim za zubima. Prvo je vizuelno veoma ruzno a drugo je da u zadnje vrijeme i sa funkcijom imam problema.
Do sada me je lecila jedna doktorka za koju sam tek skoro saznao da je u stvari lazirala diplomu i da nije nimalo strucna za svoj posao. Tako da mi sad u donjoj vilici fali kompletna desna strana koja je propala. U gornjoj vilici mi nedostaje samo jedan zub kojeg je ona (potpuno zdravog) izvadila.
Da imam na prednjim zubima navlake ali ni to ne sluzi kako treba.
Nadam se da sad imate malo vise informacija.
Do sada me je lecila jedna doktorka za koju sam tek skoro saznao da je u stvari lazirala diplomu i da nije nimalo strucna za svoj posao. Tako da mi sad u donjoj vilici fali kompletna desna strana koja je propala. U gornjoj vilici mi nedostaje samo jedan zub kojeg je ona (potpuno zdravog) izvadila.
Da imam na prednjim zubima navlake ali ni to ne sluzi kako treba.
Nadam se da sad imate malo vise informacija.
Iz ovoga sto ste napisali vi ste,nakon izvadjeni(verovatno greskom,nestrucnoscu)zuba u donjoj vilici pacijent koji kompromisom moze samo protetski da se resi.E sad mene interesuje da li vam jer adjena graft operacija(da li je nadonadjen nedostatak kosti gde je rascep-je li neka od tih sest operacija bila ta-da li su vam uzimali parce kosti sa kuka ili nekog drugog kostanog dela)kao i da li su vam se svi zubi smestili u gornjoj vilici ili se na oropan snimku vide i neki neiznikli?
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Feb 24, 2007 11:40 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Ne nisam imao takve operacije. Nedostaje mi deo vilice izmedju "dvojki", jedinice su nikle iz... sad ne znam kako da vam to objasnim ali nalaze se na svom mestu. Doduse veoma blago se pomeraju ali sasvim su funkcionalni.
Da kad su nikli bili su blago iskrivljeni ka unutra.
Jedino sto vilica nema svoj lucni oblik pa je dosta "uska" i to stvara probleme prilikom zvakanja hranje.
Na ortopan snimku se ne vidi ni jedan zub da nije iznikao. Jedino umnjak koji mi je skoro nikao izasao je skroz na stranu. prema obrazu i nikao je ispod drugogo zuba.
Da kad su nikli bili su blago iskrivljeni ka unutra.
Jedino sto vilica nema svoj lucni oblik pa je dosta "uska" i to stvara probleme prilikom zvakanja hranje.
Na ortopan snimku se ne vidi ni jedan zub da nije iznikao. Jedino umnjak koji mi je skoro nikao izasao je skroz na stranu. prema obrazu i nikao je ispod drugogo zuba.