struma stitne zlezde

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
nebojsaibranka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 24, 2007 11:01 pm

struma stitne zlezde

Post od nebojsaibranka »

Sta je stuma stitne zlezde? Da li osoba sa ovim oboljenjem moze da ide u solarijum
oljaeha
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jul 30, 2006 2:40 pm

Post od oljaeha »

To je uvecana stitasta zlezda a ovo za solarijum...ipak neka odgovori neko strucan!!!
Thym
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 25, 2007 3:01 pm

Re: struma stitne zlezde

Post od Thym »

nebojsaibranka napisao:Sta je stuma stitne zlezde? Da li osoba sa ovim oboljenjem moze da ide u solarijum
Mislim da je najpametnije osim utvrdjivanja velicine tireoidee utvrditi i njenu funkciju. Znaci, nije isto ako je samo uvecana i ako joj je poremecena funkcija lucenja hormona.
Velicinu utvrdjujes ultrazvukom a za hormone moras uraditi testove - TSH, T3, T4, FT4
Ako je i uvecana a nema poremecaja i lucenju nema razloga za brigu ali se mora redovno (svakih 6 meseci) kontrolisati
Thym
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 25, 2007 3:01 pm

Post od Thym »

Zaboravih,
koliko ja znam nije zabranjeno ici u solarijum ali to neka kaze dr , ja nisam :-?
Odgovori