Dr Pedja, molim za savet!!!??!!!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Dr Pedja, molim za savet!!!??!!!

Post od majja »

Menstruacije su mi redovne na 28-31 dan, ovulacije nekada imam i 2 puta u toku meseca (pojacan staklasti sekret, blago krvarenje i bol u jajniku-to su "simptomi" koje osetim), medjutim danas (12. dan ciklusa mi je) mi se u 3 navrata desilo da prokrvarim i to tako da mogu i da osetim kada krece, izrazito je tamne boje i nije gusto. Zadnji put (treci) je bilo malo svetlije boje. Kolicinski je toliko da mi probije kroz gacice, i bas sam se uplasila. Bukvalno kaplje!! :cry: :o

Inace, imam i onaj staklasti sekret uz tamne "koncice", ali me ne boli jajnik kao svaki put, i ne znam da li je vazno da napomenem da sam ceo dan osamucena i malaksala i da mi se vrti u glavi i pre nego sto je sve ovo pocelo! :(

Zadnja menstruacija mi je trajala kao i uopbicajeno 6-7 dana. I nema sanse da sam u drugom stanju!!

Pre 7 dana sam se bas smrzla, sedela uz otvoreni prozor (visa sila, nemoguce ga je bilo zatvoriti) i danima se vec borim sa (valjda) prehladom, osetila sam pre par dana ostre bolove u predelu materice, pa sam kasljala, pa su me bolela pluca, pa me strecalo u grudima, juce me je bolela zuc, i danima mi vec nesto fali. I sada ovo!! :cry:

Inace, imam ranicu na grlicu, koju redovno pratim na 6 meseci (papa i kolposkopija) i ne znam da li je mozda to uzrok ovome!!

Sada me zanima da li je razlog za paniku i da li odmah treba da odem na pregled, ili da sacekam ponedeljak!!???

Preplasena sam i molim za savet!! :o :cry:

Hvala, majja :oops:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

I da, mnooogo mi se vrti u glavi, malopre me je zanelo, pala sam sa stolice!! :( Ne znam da li to ima veze, ali samo da kazem............
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm

Post od PedjaDj »

Draga Majjo,
Izmerite bar puls i krvni pritisak, važno je da puls nije ubrzan, a pritisak nizak.

Znate dovodite me u neugodnu situaciju, u neuobičajnim situacijama je uvek najbolje da se ode do lekara, ove diskusije nemogu biti zamena pregledu! :-?

ELEM! :roll: Nekada u ovulaciji usled prskanja većeg krvnog suda na jajniku žene znaju obilnije da krvare u trbušnu duplju. To krvarenje nije vidljivo spolja ili je minimalno. Vaši simptomi bi onda mogli da budu bol u ramenima, i/ili pod dijafragmom, nagon na stolicu ali bez njenog pražnjenja, osetljiv trbušni zid na dublje pritiskanje, bol pri disanju.
Svi ovi simptomi mogu biti prisutni u većoj ili manjoj meri.

PS Ako se i dalje ne osećate dobro GAK Višegradska i N.Front rade 24h

Pozdrav Dr PeđaDj
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Meni je stalno ubrzan puls i nizak pritisak!! :cry:

Najbolje se osecam kada je 90/60 sada je KAO povisen (za moje pojmove) 100/70 a puls je oko 95, ali to je valjda od straha??!! :o

Sve ove opisane bolove imam u prethodnih 3-4 dana............ :o

A sada i delje nestabilnost na nogama i ne onako jaku vrtoglavicu kao kad me zanelo............

Jel me nece gledati kao panicara i hipohondra ako odem sa ovim tegobama u Front??!! :oops: :o

P.S. Krvarenje je zadnjih par sati malo slabije.........tek jedva vidljivo........

Hvala Vam na brzom odgovoru!!
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

I da, nemam nikakvih bolova u stomaku, ni ovako, ni na pritisak.........
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Samo da Vas pozdravim i javim da nisam nocas isla u bolnicu, krvarenje se smanjilo i svelo na "normalnu" meru za ove dane ciklusa. Nadam se da ce tako i ostati bar danas, pa onda od sutra da mogu da idem na redovni pregled.

Najvise sam se prepala, jer zaista idem redovno na svakih 6 meseci (pocetkom februara i i pocetkom avgusta), a sada sam preskocila pocetak feb. jer sam dobila menstruaciju 6. i planirala da odem nakon ovulacije (kada obicno po malo krvarim), i onda mi se desilo ovo!!! :o I naravno, najgore mi je proslo kroz glavu, jer sam odmah pomislila da mi nije podivljala ranica na grlicu (zbog koje i idem na 6 meseci). :cry:

A za ovo sto ste mi opisali, znam kako je, imam drugaricu kojoj se bas to desilo.......... :cry: . Samo st je ona bez ikakvih simptoma samo pala u nesvest i kad su joj otvorili stomak........... :o ........jedva devojka prezive, zamalo sepsu nije zaradila, i secam se da se bas dugo oporavljala, smrsala je nakon toga u rekordnom roku, a ja bih se, ne daj
Boze u tom slucaju pretvorila u pravog kostura (i ovako sam blizu :lol: ).

Necu sama da dajem dg, i naravno da cu odraditi sve analize, samo se plasim da nije doslo do nekog hormonskog poremecaja kod mene, jer sam skoro otkrila da mi se rad stitne zlezde poremetio, imam povisena antitela na Hasimoto tir. tako da me sada opet ceka gomila analiza! :cry:

Hvala Vam puno na onom brzom odgovoru, sada mi ostaje samo da se nadam da nije nista STRAAASNO!!! :o

Pozdrav i sve najbolje, majja :wink:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Samo da se javim :lol: ,

bila sam danas na pregledu, sutra dobijam rezultete papa i VS, grlic je ok (kolposkopski), ranica koju sam imala ne postoji, ali imam kao neke krvne sudove,/kapilare (ako sam ja dobro razumela??@!! :roll: ), malo mi je bolan bio desni jajnik prilikom pregleda, ali mene uvek boli jajnik za vreme ovulacije.

Sutra cu znati rezultate, pa ce videti da li mi treba neka terapija, a sledece nedelje treba da dodjem na kontrolu, da proverimo taj jajnik. :roll:

Inace, unutra je bilo dosta sukrvice i koliko sam uspela da vidim sa onog stapica za bris, potpuno je bio braon boje, kao da je umocen u jod!! :o :cry:

Videcemo sutra.......... :roll:

Uglavnom, ono "krvarenje" se smanjilo i sada vise nije crno, nego svetlo braon.......i i daje imam onaj sluzavi ovulatorni sekret (koncice, kako ja to zovem :lol: ), jel moguce da ovulacija traje 4 dana i da bude bas tako izrazena??! :roll:

Pozz, majja :wink:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Stigli su rezultati :D

VS je II grupa

Papa je II grupa

Ali ima eritrocita (to je zbog ovog krvarenja),

i ima leukocita, pa bi trebalo da sutra uzme bris da vidi da li je neka bakterija u pitanju.......... :roll:

Ali meni nije i dalje jasno, zasto ono krvarenje........... :roll:

Dr Pedja, jel imate neku ideju.........

Hvala, majja :wink:
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm

Post od PedjaDj »

Draga Majjo,
Uradite ultrazvuk da bi se videlo dali ima slobodne tečnosti u stomaku. Ideju bi inače trebao da ima onaj koji vas je pregledao, bar više nego onaj sa kojim se dopisujete tj. ja.

Pozdrav Dr PedjaDj
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

PedjaDj napisao:Draga Majjo,
Uradite ultrazvuk da bi se videlo dali ima slobodne tečnosti u stomaku. Ideju bi inače trebao da ima onaj koji vas je pregledao, bar više nego onaj sa kojim se dopisujete tj. ja.

Pozdrav Dr PedjaDj

:lol: :lol: :lol: Dobar odgovor......ovo ja pitam onako interno, za sebe..... :lol: ............

Hvala, pozdrav, majja :wink:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Samo da se javim........Nema slobodne tecnosti u stomaku, bakterioloski bris cerviksa je sterilan.........

Toliko od mene...........atipicne u svkom pogledu!! :lol:
Odgovori