subklinicki hipotireoidizam, pojashnjenje?

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
freja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 15, 2007 9:33 pm

subklinicki hipotireoidizam, pojashnjenje?

Post od freja »

LJUDI PLIZ,moze li neko da mi pojasni pojam subklinickog hipotireoidizma? sumnjam na to mada jos nisam bila kod lekara, imam zakazano za 2 dana, ali volela bih malo da se informisem i posavetujem i sa svima vama. uradila sam 'na svoju ruku' lab.nalaz horm.stitaste zl.(TSH 4,69 ; T3 1,77 ; T4 92,3). vec par meseci mi pojacano opada kosa i prilicno se proredila, nervoza, umor, pojacano znojenje,ponekad podrhtavanje ruku, gubitak na tezini( imam ubrzan metabolizam a on se vise vezuje za hipertir.a ne hipo, pa mi ni ovo nije jasno! naravno, potpuni sam laik pa mi ne zamerite).i da, kada dobijem menstruaciju, prvi dan ili dva me blago boli vrat na levoj strani.
inace imala sam probleme i sa helicobacter pylori i iako sam zavrsila tu terapiju pre 3 meseca sada opet imam 'nervozan stomak'. da, posto sam svesna da sve ove nervoze imaju veze s mozgom :( posetila sam i psihica i dijagnoza je depresija sa post traumatskim stresnim poremecajem, ali pre svega izrazena anxioznost! (sad sam potpuno ocajna jer vise ne znam da li su mozda sve te bolesti zapravo povezane....i kako da opstanem ovako napadnuta sa svih strana :cry: )
zanima me vase misljenje?
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Izvini sto skrecem sa teme, jel si dobila neku teraoiju od psihica i sta ti je rekao da treba da radis da se to stanje promeni??!! :roll:

I da, moj savet je da uradis i Anti TPO antitela, da vidis da li imas Hasimoto tireoiditis
freja
Novi član
Novi član

Post od freja »

pa da pila sam maprotilin, antidepresiv. pomogao mi je i nakon nekoliko meseci te terapije dr je odlucila da mi ukine lekove (postepeno kako to vec ide) i sugerisala mi da dam sve od sebe kako bi to sve prevazisla. ona smatra da sam dosta jaka s obzirom na sve sto me je bilo snaslo u zivotu i smatra da je koriscenje lekova u mom slucaju samo uklanjanje simptoma, a simptomi su mi se bili skoro skroz povukli. medjutim sada se sve ponovo javlja, samo u mnogo gorem obliku. to je verov. zato sto zapravo nisam isla na psihoterapiju u pravom smislu te reci(iako je dr neuropsihijatar, ali radi u drzavnoj ustanovi gde moze da mi posveti 15min. 2 puta mesecno). ne znam ni gde da odem, koliko kostaju privatne seanse kod psihica i to me zanima?
majjo hvala na savetu, uradicu i te nalaze sigurno
freja
Novi član
Novi član

Post od freja »

i jako me plasi da ne pocnu nekako pogresno da mi lece poremacaj stitaste zlezde, a meni to sve npr.izaziva taj neurotski poremecaj licnosti ili kako vec da nazovem taj moj problem. znam da je potpuno iracionalno :oops: ali lekari umeju da budu ponekad povrsni i da ti odmah skrkaju tablete imajuci u vidu samo 1 aspekt problema zbog kog si mu se javio.....
ne znam, videcu sta ce mi reci kad odem.
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Subklinicki hipotireoidizam se potvrdjuje ili odbacuje posle odredjivanja slobodnih tirehormonskih frakcija, fT3 i fT4. Uradite to, pa cete znati.

Sve najbolje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
freja
Novi član
Novi član

Post od freja »

hvala puno dr ivice, ovde sam nova ali sam uspela da zapazim vase postove i stvarno svaka vam cast!
Odgovori