Pre tri-cetiri godine stavljen mi je na gornjoj desnoj strani most od tri zuba (mislim da su to 3,4,5).
Godinu dana posle stavljanja na korenu srednjeg javio se proces koji sam operisala. Godinu dana posle te operacije, ponovila se ista prica i ponovo je operisano. Sada nesto malo vise od godinu dana posle toga, opet osecam bol u istom predelu. Nezgodno je sto se nalazim u 24 nedelji trudnoce. Ono sto me interesuje je da li je sve ovo sto se dogadja normalno? Da li covek stvarno svakih godinu dana treba da operise isti zub ili bi bilo bolje da promenim zubara? Da li se ovakva operacija moze izvesti i u trudnoci? Da li ova upala ima veze sa tim da li je most dobro uradjen ili ne ili je to vezano iskljucivo za koren zuba? Molim vas ako mozete da mi odgovorite na ovo pitanje, jer me zaista boli, a ne uzimam nista od lekova protiv bolova. Hvala!
Operacija korena zuba u trudnoci
Ne,nije normalno da nakon apikotomije(resekcije)zuba se nakon godinu dana na istom zubu pojavi isti problem(to znaci da intervencija nije bila dovoljno radikalna i precizna).
Posto ste u sestom mesecu trudnoce,ja bih licno na vasem mestu,ukoliko bolovi nisu toliko nenosni,sacekala jos tri meseca ,srecno i u zdravlju donela bebicu na svet i onda resavala svoje probleme sa zubima.Sve to naravno ukoliko vam oni ne predstavljaju sveukupni problem.Naravno,rade se hiruske intervencije i u trudnoci,ali su vam potrebne sve analize kao i konsultacija sa oralnim hirurgom.
Prijatna noc
Posto ste u sestom mesecu trudnoce,ja bih licno na vasem mestu,ukoliko bolovi nisu toliko nenosni,sacekala jos tri meseca ,srecno i u zdravlju donela bebicu na svet i onda resavala svoje probleme sa zubima.Sve to naravno ukoliko vam oni ne predstavljaju sveukupni problem.Naravno,rade se hiruske intervencije i u trudnoci,ali su vam potrebne sve analize kao i konsultacija sa oralnim hirurgom.
Prijatna noc