jako kiseo sekret

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
slow_to_react
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 13, 2007 2:52 pm

jako kiseo sekret

Post od slow_to_react »

Vec jednom sam se javila na temu 'cudan sekret', ali mi niko nije odgovorio. Nadam se da nikog ne smaram...
Imam 30 godina, zivim u Beogradu, radim kao nastavnica. Nisam udata i nisam nikad radjala niti bila trudna.
Prosle godine sam imala kondilome i radila sam lasersku vaporizaciju.
Takodje sam imala i ranicu na grlicu materice, koju su mi 'spalili', tako da je na poslednjem pregledu sve bilo u redu. Ovih dana treba opet da idem na kolposkopiju, cisto radi provere.
Inace, oduvek imam jako neredovne menstruacije, rekli su mi da su u pitanju hormoni, tako da planiram da uradim sve testove (ako bude sve u redu sa kolposkopskim nalazom).
Moj problem je sto mi je sekret jaaako kiseo. Trenutno je zuckast, ali menja se od belog do braon (tako je vec godinama - imala sam kandidu, eserihiju... Koristila sam daktanol, povidon jod, poliginaks, makmirror...). Doktorica kaze da je normalno da bude kiseo, mada je ovo zaista previse. Preporucila mi je da s vremena na vreme koristim hiperol, a ja ponekad koristim i irigator (koristim najcese kantarion i zalfiju).
Nikada mi niko nije rekao da uradim test na hlamidiju, mikoplazmu ili nesto slicno, a s obzirom da stalno imam problema sa sekretom mislila sam da ga uradim na svoju ruku. Jednom sam usla u privatnu laboratoriju (posto sam vec bila uradila cervikalni bris i vaginalni sekret, koji su bili u redu), a teta koja je tamo radila mi je rekla da ako su oni uredu, nema potrebe da radim test na hlamidiju...
Da li zaista znaci da ukoliko su nalazi cervikalnog brisa i vaginalnog sekreta uredni nema hlamidije ili ureoplazme? Da li tolika kiselost vagine moze da bude uzrok ili posledica necega? I, da li je kod nekih zena normalno da imaju povecan sekret (sto se meni desava godinama)? Veliko vam hvala (unapred).
enterokoka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 18, 2007 9:57 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od enterokoka »

Nisam lekar, al' ne boli da se uradi hlamidija i miko- i ureaplazma. Tek da budes sigurna. A uostalom, zna se da mogu da "cuce" u telu i bez simptoma.
slow_to_react
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 13, 2007 2:52 pm

Post od slow_to_react »

Hvala puno. To sam i ja mislila, dok mi teta u laboratoriji nije rekla da nema potrebe da radim (a jos je to i privatna laboratorija...).
Ali, zbog cega je tako kiseo sekret? To mi stvarno nije jasno...
Odgovori