Imam 29 god i vec godinama imam problema sa menstruacijom. Obisla sam na desetine ginekologa i nista nisam postigla. Situacija je sledeca:pocetak menstruacije je u vidu nekog zuto braon pa i crnog iscedka neprijatnog mirisa koji zna da kaplje i do 7 dana do pocetka prave menstruacije koja je po pravilu izuzetno bolna, sto znaci da traje i do 14 dana.Radjeni su testovi hormona koji su u redu, na UZ kojih je bilo puno su mi dijagnostifikovani policisticni jajnici da bi vec na sledecem UZ sve bilo u redu.Papa test je uredan. Na poslednjem pregledu po recima DR. jajnik mi je bio privucen materici i vrlo bolan na dodir. Menstruacija nikad nije na vrema i nikad nije ista. Poslednji put sam dobila 02.01.tj.06.01. pa potom odmah 27.01.tj.03.02. Sekret mi je u redu.Odnosi su bolni. Poslednja terapija koju sam primila si inekcije penicilina, poboljsanje se jos ne vidi jer osecam bolove u desnom jajniku.
Molim za misljenje savet!
problematicna menstruacija
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Saradnik
- Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Sobzirom da dajete podatak o neprijatnom mirisu , u pocetku krvarenja, savetujem da se prvo resi problem infekcije, tj. bakterioloski na aerobe i na anaerobe odredi cervikalni bris, takodje na Chlam, Ureapl. i Mycopl. pa tek na osnovu antibiograma da se odredi antibiotska terapija. Ukoliko nije upalna komponenta razlog , savetujem da se zapocne hormonalna terapija, bez obzira na uredne nalaze hormona iz krvi. Kao poslednje resenje postoji i mogucnost ekplorativne kiretaze, pa da se materijal posalje na histopaotloski pregled.