Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
zbog bakterije koja je nađena u spermogramu mog muža ja pijem Dovicin,juče sam popila prve dve tablete i ne smetaju mi previše sem što me jako zaboli nešto u sredini na dnu stomaka tačnije mislim materici,dali je to moguće da je od leka,jer me pre toga nikada to nije bolelo...Molim vas da mi odgovorite brzo.
Moze biti da vam je taj bol potice od zeluca pogotovo ako imate spusten zeludac. Nadam se da ne uzimate mleko i mlecne proizvode jer i oni hoce da naprave takav bol i ne preporucuje se kad se uzima Doksicilin odnosno Dovicin.Sve najbolje!!!
ali želudac ne daje refleksne bolove u materici ili jajnicima,dali je to moguće,nema veze izdržaću tih deset dana samo da nešto ne šteti?molila bi Peđu da mi nekako pošalje PP ako ovo pročita,de radi jer bih dolazila kod njega na preglede!
Draga ddanijela,
Dovicin (Doxiciclin, Vibramycin) je tetraciklinski širokospektralni antibiotik, vrlo su efikasni. Svi tetraciklini podražuju želudačnu sluzokožu kod pojedinih osoba, pogotovu kod kojih je prisutna upala iste tzv. gastritis. Svi tetraciklinski antibiotici ne treba da se uzimaju uz mleko i mlečne proizvode jer se vežu za kalcijum i postaju neefikasni, a ne da zbog toga daju bol.
To što su vam zbog bakterije u spermi vašeg muža dali antibiotik je smešno-tužno!
Mnoge bakterije u našem organizmu su tzv. saprofiti tj. nisu patogene.
A što se tiče bolova zakažite pregled, to je jedini način za postavljanje dijagnoze.