Majka ( 66 godina stara ) treba da izvrsi histeroktomiju, medjutim prilikom uzbudjena - straha pritisak joj izuzetno skoci.
Zato mislim da to urade laporoskopski.
Gde se u Srbiji radi i kakva su iskustva?
Moze i u privatnim klinikama.
Preporuka za hirurga.
Znam da je na VMA pocetkom 2006. bila izvedena operacija ali od strane izraelskog hirurga.Videcu i na VMA dokle su stigli .
Hvala
Ako nisam pogodio pravilno izraze izvinite.
HVALA
Laporoskopska histeroktomija
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
LAVH ili laparoskopski asistirana vaginalna histerektomija nije nikakav problem da se izvede, skoro rutinska operacija u dobro izabranim slučajevima.
Dodatni problem predstavlja punjenje gasom trbušne duplje sa oko 3-4L CO2!
Vaša majka mora proći dobru internističku i anesteziološku pripremu pre operacije.
A dobro koja je uopšte dijagnoza kod vaše majke, te hoće da je operišu?
Pozdrav Dr PeđaDj
Dodatni problem predstavlja punjenje gasom trbušne duplje sa oko 3-4L CO2!
Vaša majka mora proći dobru internističku i anesteziološku pripremu pre operacije.
A dobro koja je uopšte dijagnoza kod vaše majke, te hoće da je operišu?
Pozdrav Dr PeđaDj
Pre par dana mi je rekla za da su dijagnostikovali promene na grlicu ma teric za koju smatraju da je tumor i da treba da se operise.
U odnosu na prethodni pregled vidi se rast stranog tkiva, a inace vec vise godina ima mijom.
Ide se sada na dalje preglede ali ja sada zelim da skupim informacije da kasnije ne gubim vreme.
Hvala
U odnosu na prethodni pregled vidi se rast stranog tkiva, a inace vec vise godina ima mijom.
Ide se sada na dalje preglede ali ja sada zelim da skupim informacije da kasnije ne gubim vreme.
Hvala