Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.
Da pozdravim sve prisutne i da se predstavim: imam 28 godina i moj muž boluje od dijabetesa tip 1. Pišem iz Sarajeva
Moj dragi je osiguran u Srbiji, ali trenutno nismo u mogućnosti pokrenuti sve procedure za nabavku pumpe preko socijalnog, tako da vas molim za informaciju da li je moguće pumpu kupiti? Ako jeste, koja je cijena i koliko košta potrošni materijal?
Hvala unaprijed
p.s. Pokušala sam pronaći u pretražniku odgovor, ali nisam uspjela
Cena pumpe varira od zemlje do zemlje, od preko 2 do preko 4 hiljade eur. U Srbiji je trenutno najskuplja. Cene potrošnog materijala su prilično ujednačene i tu se kreću negde oko 150-200 eur mesečno. Ipak gledajte da je dobijete preko socijalnog, ako je ikako moguće.
Na sajtu u mom potpisu imate pravilnik po kome se u Srbiji određuje ko ima pravo na pumpu. Ukoliko Vaš muž nema nekih bubrežnih problema, jako teško će doći do nje preko fonda, na žalost....