Mladezi

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

cicamaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 07, 2005 12:36 pm

Post od cicamaca »

Zna li iko nekog iz Novog Sada, a da je dobar i proveren??

Ja sam razmisljala da odem na polikliniku, ne znam sta da radim....
ilia
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Avg 07, 2006 7:14 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od ilia »

Dr Mirela Eric mi je bila asistent na anatomiji.Ona je plasticni hirurg.Ja znam da je zena dobra a i drugi asistenti su mi je preporucivali.Kazu da je vredna i da sve uradi kako treba.
Ja nisam otisao zato sto nisam u Novom Sadu,pa ako ti odes javi kako je proslo.Mozes samo da popricas sa njom,da ti pogleda mladez i kaze sta misli.Poz
cicamaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 07, 2005 12:36 pm

Post od cicamaca »

Hvala najlepse na informaciji.

Pretpostavljam da je doktorka na poliklinici???? ili?

Ja zapravo imam dvojbu sta da radim?? Imam par mladeza visecih na stomaku i sad ne znam sta mi je pametnije ciniti. Da li da ih skidam laserom, ili da ih hirurski odstranjujem?

ne bih da mi ostanu oziljci jer se nalaze na stomaku. Znaci vidljivo je !!

Moze neki savet????
ilia
Stalni član
Stalni  član
Kontakt:

Post od ilia »

Neznam tacno kojim danom je na poliklinici,to ces morati sama da proveris.
Ako te mladeze nisi povredjivala,ne svrbe te,ako ti lekar kaze da je sve u redu sa njima onda moze i laser.U suprotnom je bolje hirurski ih odstraniti jer se onda mogu pregledati mikroskopski da bi se iskljucila mogucnost maline promene.
ilia
Stalni član
Stalni  član
Kontakt:

Post od ilia »

Znaci maligne promene mladeza:

Osnovna procena znakova da je jedan mladez postao nevaljao poznata je kao ABCDEF kriterijumi.
- Ako je mladez Asimetrican
- Ako ima izreckan i iregularan Bedem ili ivicu(Border)
- Ako ima promenu boje ili Colora-
narocito su opasne boje trobojke- bela, plava i crvena koje se mogu pojaviti unutar smedjeg kolorita mladeza
- Ako ima Dijametar ili precnik veci od 6 mm- za proveru velicine mladeza najbolje je uzeti obicnu drvenu , mastiljavu olovku. Postavimo dno olovke preko mladeza. Ako mladez viri ispod dna olovke-izviruje kriterijum Dijametar za malignu promenu mladeza je ispunjen. To je Displasticni mladez i on se obavezno zaklanja od sunca-flasterom ili zastitnim kremom
- Ako je mladez na jednom polu izdignut -Eleviran , to je kriterijum E
- Ako mladez ima neobican izgled a pretoga je bio obican ispunjen je kriterijum F-Funny look -smesan izgled.
fokus
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 28, 2006 1:48 am

Post od fokus »

ljudi ,objasnite vi meni kakve ste vi mladeze skidali laserom, da li samo one visece ili se mogu skidati i oni u ravni koze. Ja imam dosta "displasticnih mladeza po telu" ,pretezno na ledjima, dosta sam istraumiran zbog toga jer znam da mogu biti vrlo opasni... da li je resenje skidati veliki broj mladeza? Cetiri komada sam skinuo hirurskim putem,rezovi su bili dosta veliki a ostali su i oziljci, e sad istrpeo bih ja sve to zarad zdravlja ali ne znam kako da skinem 20-30 mladeza, jel to uopste moguce, koliko bi moglo da kosta....itd...???
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Idi na www.ldi.co.yu
Zakazi pregled kod doktora Lazovica (pitaj za cenu ne znam koliko je sada) on ce ti dermoskopijom pregledati sve mladeze i reci sta moze da se uradi pa ti odluci sta ces.
nenna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:20 pm

Post od nenna »

Dejanbg napisao:I ovaj doktor kod koga sam ja radio ima ordinaciju i u stanu ali ne znam gde. Kojom metodom je taj doktor skinuo tvojoj drugarici i sta je on? Dermatolog ili...
Da, mislim da je dermatolog, ali ne znam koje metode koristi.
Pitacu tu devojku kad je vidim za detalje, gde, šta, kako, i koliko tačno naplaćuje.
poz
Dragana Petrovic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 08, 2006 11:44 pm

Post od Dragana Petrovic »

Da li su ono koji su skinuli mladez laserom to radili kod plasticnog hirurga ili kod dermatologa?? Hvala .
Andjela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am

Post od Andjela »

Kod hirurga.
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

I kod jednog i kod drugog.
Dragana Petrovic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 08, 2006 11:44 pm

Post od Dragana Petrovic »

Kod kog hirurga , na primer???? :lol:
Andjela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am

Post od Andjela »

ilia
Stalni član
Stalni  član
Kontakt:

Post od ilia »

Ljudi,evo vec sesti je dan od kako sam bio na operaciji.Hirurski mi odstranili dva mladeza,jedan na vratu a drugi na ruci.Sutra idem da mi skidaju konce i da vidim rezultate.Videcu kako ce to sve izgledati.
Ranu na vratu jos nisam video,ali zato ovu na ruci jesam na previjanju.Bas je dosta dugacka,nekih 3-4cm.Nisam mislio da ce biti tolika.Samo me brine kakav ce oziljak posle da ostane.
Bolelo je samo prvi dan i mozda malo uvece,posle samo kad pomeram taj deo previse pa malo istegnem kozu.Boli kao obicna posekotina.Nista strasno.Analgetici i antibiotici se uzimaju po potrebi.Ja sam za svaki slucaj uzeo antibiotike,ovi drugi mi nisu bili potrebni.
Sama operacija isto nije tako strasna kao sto se cini ili kao sto pricaju.Lokalna i za 15ak min gotovo.Mozda je malo "neprijatno" ako mogu tako da kazem jer znam sta mi rade a nista ne osecam.Tih prvih dana posle me je najvise mucilo to sto su me bas dobro izlepili leukoplastom.Nisam mogao bas puno da pomeram glavu.Kontam da je tako moralo jes su oba mladeza bili na pregibima pa da ne bi puno teglio ranu.
Videcemo sutra... :roll:
Nista nije nemoguce.
ilia
Stalni član
Stalni  član
Kontakt:

Post od ilia »

Vidim da me niko ne sljivi ni dva posto, al danas su mi stigli rezultati patohistoloskih analiza i dobri su. Oziljci su super ne vide se puno i zasad sam zadovoljan sto sam uklonio te mladeze.
Nista nije nemoguce.
Odgovori