Mladezi

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

ilia
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Avg 07, 2006 7:14 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Mladezi

Post od ilia »

Ja ih imam puno.cesto se desi da neki od njih povredim,pa me interesuje da li je bolje hirurski ih odstraniti ili ih ne dirati.
Plava
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Mar 31, 2006 2:53 am

Post od Plava »

Pogledaj ovde - ima već nešto o tome http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=6151
Nadam se da ti je (bar malo) pomoglo!
Pozdrav! :wink:
"Budi ono što jesi da bi postao ono što zaslužuješ!"
ilia
Stalni član
Stalni  član
Kontakt:

Post od ilia »

Jeste,hvala.Idem da me seckaju :wink:
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Ne moraju da te seckaju! :wink:
Postoji nekoliko metoda uklanjanja mladeza i u zavisnosti od toga kakvi su odredi se metoda. Ako ti estetski smetaju razmisli da li da ih uklanjas hirurski jer ostaje oziljak. Sa laserom i radiotalasima su manji "tragovi" intervencije.
ilia
Stalni član
Stalni  član
Kontakt:

Post od ilia »

Znam ali kazu da je hirurski "sigurnije",a i nije mi mladez na vidnom mestu(na nadlaktici).
Dejanbg
Stalni član
Stalni član

Post od Dejanbg »

Sigurnije u smislu da moze da se uradi histopatoloska analiza ako je mladez sumnjiv. Laser uklanja spaljivanjem tako da ne ostane tkivo koje bi se analiziralo. Ako ti estetski nije bitno onda skini hirurski.
ilia
Stalni član
Stalni  član
Kontakt:

Post od ilia »

Hvala :wink:
edelina
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Sep 03, 2006 6:21 pm

ZA ILIU

Post od edelina »

ja sam uklonila neke mladeze radiotalasima i odusevljena sam! Moj lekar smatra da ih je bolje ukloniti na vreme nego drzati i povrediti jer dolazi do ozbiljnih infekcija!
mladunac
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 04, 2006 1:15 pm
Kontakt:

Post od mladunac »

a gde se ta intervencija moze odraditi i koliko para koshta shto za radiotalase shto za klasicnu hirurshku
jel ima neko nekih konkretnih informacija da postuje
hvala unapred
cub is my name pain is my game
Dejanbg
Stalni član
Stalni član

Post od Dejanbg »

ORS hospital, prvi mladez 150e svaki sledeci 25e. Cene su za radio talase mozda i za hirurski nisam siguran.
LDI, laserom, 50e po mladezu ali to je samo okvirna cena. Ja sam skinuo 8 koji nisu bili mnogo veliki pa mi je naplaceno 30e jedan, zanci 240e ukupno.
Adrese su:
www.ldi.co.yu
www.ors.co.yu
spook
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 01, 2005 3:43 am

Post od spook »

koliko mladeza najvise moze da se ukloni u jednom danu?
Dejanbg
Stalni član
Stalni član

Post od Dejanbg »

Ja sam 8 a doktor mi je rekao da je dan pre toga jednom momku laserski uklonio odjednom 50!!!!! :o
spook
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 01, 2005 3:43 am

Post od spook »

taj rad!
nenna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:20 pm

Post od nenna »

Dejanbg napisao:Ja sam 8 a doktor mi je rekao da je dan pre toga jednom momku laserski uklonio odjednom 50!!!!! :o
Strašno :-? čisto sumnjam da je to tačno, doktori su skloni lovačkim pričama iz "radionice". Da je zaista tako taj lik bi izgledao kao da ga je pogodilo 50 gelera.

Ja sam odstranila mladež u Divi jos 99. godine, naplatili su mi tadašnjih 90 maraka, s tim što sam mogla besplatno da dodjem jednom na kontrolu. :-? Klasični lopovluk...
Oni rade radiotalasima i sve je bilo gotovo za 1 minut, a pre toga ti daju lokalni anestetik, i čekaš nekih 20 minuta da "utrne".
Sve u svemu, ožiljak i dalje imam, doduše jedva vidljiv , ali da ga nisam mazala svim i svačim za tretiranje ožiljaka, verovatno bi bio još uočljiviji.

Čula sam da postoji neki doktor kod Ekonomskog fakulteta, koji ima ordinaciju u stanu, moja poznanica je išla kod njega prošlog leta na uklanjanje nekog mladeža na ledjima, dosta je jeftiniji od ostalih na tržištu, naplaćuje oko 15-20 evra po mladežu, pretpostavljam da daje popust na "količinu" :roll:
Dejanbg
Stalni član
Stalni član

Post od Dejanbg »

I ovaj doktor kod koga sam ja radio ima ordinaciju i u stanu ali ne znam gde. Kojom metodom je taj doktor skinuo tvojoj drugarici i sta je on? Dermatolog ili...
Odgovori