U 32 nedelji sam trudnoce i termin porodjaja je 1.april ali posto ce se raditi carski rez bice i ranije.Od vecine prijateljica sam cula da se planirani carski rezovi rade 2 nedelje ranije.Medjutim ja sam pre neki dan isla da pitam i meni su rekli (doduse rekla je med.sestra koja vodi administraciju a ne doktor)samo 3 dana ranije,sto su na moju inicijativu ispravili na nekih 8 dana ranije uz odgovor da moze i pre,ako dobijem bolove ili pocnem da se otvarma itd.
Zato vas molim da mi kazete kod unapred planiranih carskih rezova,kada se zakazuje carski rez,da se ne ocekuju kontrakcije , prirodno otvaranje itd?
pitanje za Obgyn:planirani carski
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
planirani carski
Sa trudnocom je sve OK,razlog je traumatican i tezak prvi porodjaj.
Znaci da ne bude ni prerano za bebu ali ni prekasno za mene tj.da ne krenu kontrakcije i otvaranja
Znaci da ne bude ni prerano za bebu ali ni prekasno za mene tj.da ne krenu kontrakcije i otvaranja
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: planirani carski
I lekari su dozvolili carski?ana69 napisao:Sa trudnocom je sve OK,razlog je traumatican i tezak prvi porodjaj.
Po tvojoj želji, prvi je bio prirodan, jel tako?
Kako možeš da želiš carski, dobro razmisli o svemu, ne bi moralo da znači da će i ovaj da bude težak, pa 100% je bolje da se raspitaš o mogućnostima epiduralne dge kažu one koje su se porađale da se ništa ne oseti.
Kod nas ne postoji epiduralna niti porođaj u vodi ( u Nišu) i kad sam otišla na porođaj molila sam Boga da sve prođe OK po bebu i mene i da ne odem na carski.
I porodila sam se prirodno i apsolutno sam sigurna da i sledeći put želim tako da se porodim.
Na carskom se seče stomak i materica pa se šije i to je dobro samo ako ne postoji drugi način.
Kupi najnoviji broj časopisa "Moja beba" i tamo imaš dosta o carskom.
Ja sam do kraja trudnoce zeljela carski zbog anomalije s kicmom,za koju me terapeut ubjedio da trebam na carski,jer je prirodni porod "rizican"
Moj ginekolog se nikako nije slagao,ali mi je na kraju popustio....
Kad sam dosla da se porodim,slucajno ili namjerno su me zadrzavali i na kraju rekli da nema vremena da se pripremam za carski i da je beba vani za 5 minuta.
SRECOM....i ja se porodim prirodno,bukvalno za 5 minuta....i dan danas ne mogu da vjerujem nakon svih prica koje sam slusala,da je porodjaj za mene bio sitnica.
Zahvaljujem svojim doktorima beskrajno sto nisam otisla na carski i treci dan sam bila kuci i setala sa svojom bebom,zdrava i prava....
Razmisli dobro jos jednom....
Koliko znam drugi porodjaji su uvjek mnogo laksi !
Moj ginekolog se nikako nije slagao,ali mi je na kraju popustio....
Kad sam dosla da se porodim,slucajno ili namjerno su me zadrzavali i na kraju rekli da nema vremena da se pripremam za carski i da je beba vani za 5 minuta.
SRECOM....i ja se porodim prirodno,bukvalno za 5 minuta....i dan danas ne mogu da vjerujem nakon svih prica koje sam slusala,da je porodjaj za mene bio sitnica.
Zahvaljujem svojim doktorima beskrajno sto nisam otisla na carski i treci dan sam bila kuci i setala sa svojom bebom,zdrava i prava....
Razmisli dobro jos jednom....
Koliko znam drugi porodjaji su uvjek mnogo laksi !