Komedoliticna sredstva?(za GORANU)

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Snoopdoggydog
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 12:09 am

Komedoliticna sredstva?(za GORANU)

Post od Snoopdoggydog »

Posto imam pojavu gde su mi lojne zlezde na penisu uocljivije,odnosno kao da su se stvorili komedoni, a procitao sam da su za to dobra komedoliticna sredstva koja taj loj rastvaraju...
U apotekama sam sa raspitivao i kod diplomiranih farmaceuta ali u registru ne postoje takve vrste krema(lekova) pa moje je pitanje koji su tacno nazivi tih krema? HVALA!
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od goranai »

To su preparati sa pepsinom, tripsinom, bromelainom i papainom. Pokusajte i da nabavite komedoliticno ulje RVBella Dositejeva 47
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
Snoopdoggydog
Novi član
Novi član

Post od Snoopdoggydog »

Interesuje me jos na koji nacin deluju ta komedoliticna sredstva...te kreme i ulja... U mom slucaju to bi valjda trebalo da razlozi taj loj koji se nakupio usled pojacanog delovanja lojnih zlezda...?Pa vas molim za malo objasnjenje i da li su moguce neke kontraindikacije zbog njihovog koriscenja?
Snoopdoggydog
Novi član
Novi član

Post od Snoopdoggydog »

Vi ste mi rekli da nabavi RVbella ulje u ulici Dositejeva 47... Na tom broju je neka zgrada s privatnim stanovima a u apoteci koja je u toj ulici(a ne na tom broju) nemaju pojma nista o tim sredstvima i tom ulju...?
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od goranai »

Pokusajte da se informisete na mail [email protected]
Komedoliticka sredstva deluju tako da razbijaju kohezione veze u komedonskom cepu a pri tom ne dovode do deskvamacije zdrave koze van folikularnih ostiujuma. Zato deluju slabo iritantno za razliku od keratoloitika kao sto su napr vocne kiseline ili salicilna kiselina
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
Odgovori